Himare u Albaniji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da se na muci poznaju junaci ali i pravi prijatelji dokaz je i urnebesna objava na Fejsbuku jednog Srbina koji je otišao na letovanje u jedno od najpoznatijih letovališta u Grčkoj - Metamorfozis. On je odatle uputio apel zemljacima da pomognu njemu pa da on pomogne gazdi kod kojeg je odseo jer je očigledno u pitanju velika škrtica.

- Dobro veče, jel' zna neko nekog ko prolazi kroz Badnjevac da nam ponese elektro aparat u Metamorfozis (nije bolest)? Otpao nam je gelender sa terase, pa da zavarimo pošto gazda nema pare (ima čukljeve), da mu pomognemo... - napisao je naš turista iz Grčke na jednoj fejsbuk grupi i izazvao salve smeha i komentara na svoju objavu.

Mnogi su pomislili da je šala

Objava našeg sunarodnika izazvala je veliku polemiku - od toga da li je u pitanju šala, do toga da mnogi nisu ni čuli za Badnjevac koji će sada postati poznata destinacija a inače se nalazi u Opštini Batočina u Šumadijskom okrugu.

I administratori grupe u kojoj je postavljena objava priznali su da su se prvo dobro ismejali ali su potvrdili da je post ozbiljan i da čovek stvarno želi da pomogne gazdi.

- "Svaka vam čast", "Ovaj post vraća veru u ljude", "Dobar čovek ne traži izgovor, on uradi dobro delo", "Prolazim sutra kroz Badnjevac, pošaljite u inboks broj telefona, rešavamo!" - samo su neki od komentara.

Ipak, mi ne bi bili mi a da se malo ne našalimo i na naš i na tuđ račun tako da su usledili i šaljivi komentari.

- "Lele španska serija u Grčkoj", "Pokušavam da shvatim korelaciju između 'nema pare, ima čukljeve'", "Ako imate masku za ronjenje, meni je onomad ispao aparat sa sve CO2 bocama u Sartiju. Vaš je", "Ja tu ne bih ništa vario, odlično je zalepljen trakom, tako daje posebnu notu gelenderu ili ma šta to bilo", "Šta je ono na terasi, na gelenderu, ni Google ne može pronaći" - samo su neki od duhovitih opaski čitalaca.

Rešenje na pomolu

Naš narod je poznat da svašta nosi na putovanje a mnoge je zatekla vest da je jedan naš sunarodnik sasvim slučajno u Grčku poneo, ni manje ni više nego aparat za varenje tako da je rešenje na pomolu.

- Da li može CO2 aparat? Ja sam u Grčkoj i imam to, žena spakovala umesto protivpožarnog aparata - poručio je jedan naš sunarodnik dobrom Samarićaninu a mi se nadamo da će biti od pomoći i da je dogovor pao te da će i problem sa gelenderom biti rešen a da će naš turista dobre volje ostvariti barem mali popust na smeštaj zbog pomoći gazdi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading