plaža
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Postoje zapisi još iz drevne Grčke iz kojih se vidi da se bolesnicima preporučivala šetnja pored mora i udisanje isparenja morskih talasa.

Morska voda je po sastavu vrlo slična telesnim tečnostima pa su je, nekada, koristili i kao zamenu za krvnu plazmu.

More u svom sastavu, osim soli, ima i niz oligoelemenata i minerala kao što su bakar, magnezijum, jod... Svi ovi sastojci su u ravnoteži. Upravo zbog navedene ravnoteže, morsku vodu nije moguće proizvesti u laboratoriji i postići efekte koje će nam omogućiti samo prirodna morska voda, koja deluje antiseptički i regeneriše sluznicu nosa. 

More poseduje analgetska i umirujuća svojstva i čak može da ukloni bol iz određenih regiona, ili celog tela. Kupanje u moru pomaže da uklonimo stres, slabosti i posledice dugotrajnih bolesti , kao i povećava pokretljivost kod bolesti koštano-mišićnog sistema.

"Posle vrelog dana na Mirtos plaži, gledali smo prirodni fenomen uzdizanja morske pare koja je mirisala na gardeniju, nalik tamjanu", ovako je jedna članica portala Grčka info opisala sreću što je imala priliku da prisustvuje ovom prirodnom fenomenu kada posle tropskog dana more pošalje u atmosferu ogromnu količinu lekovite morske pare. 

"A mi iz Lassija gledamo oblake kako prekrivaju brda i pitamo šta je sad pa to", "Da li su mučni Grci svesni svoje sreće kako ih je Bog lepo razbacao na ovoj našoj planeti", "Ovo izgleda fantasticno...blago Vama", "Dolazilo je do Lefkade", "Blago vama, ovo je toliko nestvarno".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading