maline
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/pink

U Arilju muškarac iz Indije bere maline. U Arilju je berba malina u punom jeku, a mnogi domaćini su imali problema da nađu radnu snagu. Međutim, u selu Trešnjevica istakao je jedan radnik Indijac Nauvin Komara, jer je postao atrakcija među meštanima.

"Pre šest meseci sam došao u Srbiju. Po struci sam krojač, pa sam pronašao posao u jednoj ailjskoj šivari. Sada kad je krenula sezona malina moj prijatelj Đorđe mi je predložio da dođem u berbu, da se družim sa ljudima, ali i zaradim koji dinara. Tako je počelo, a sada sam baš zadovoljan. Ljudi su me odlično prihvatili, puno se šalimo i radimo sa osmehom“, kaže Nauvin iz Indije.

Muškarac iz Indije se odlično snašao u srpskim rudnicima crvenog zlata. "Posao u malinjaku jeste naporan, ali dnevnica od 4.000 dinara je odlična tako da nema odustajanja dok se sve ne obere. U Indiji nema ovog voća, već samo plantaže čaja, a to još teži posao od branja malina", dodao je u razgovoru. Kolege berači su odlično prihvatili Nauvina iako se slabije razumeju. Uspevaju da nađu zajednički jezik. Iako dolazi iz daleke zemlje, brzo je shvatio srpski humor i šale na obostrani račun.

"On je divan dečko, mlad i sposoban. Lepo vaspitan i druželjubiv, zaista smo svi oduševljeni njim. Sve što smo rekli u samom početku brzo je savladao i postao odličan berač, jedan od naboljih kod nas. Može da nabere od 50 do 60 kilograma maline dnevno. On ima čak i odlične predispozicije za branje ovog voća, visok je snažan ali i okretan, ništa mu ne pada teško“, kaže Đorđe Lazović, malinar čiji je poziv Nauvin i stigao u berbu.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading