DRAMA U HITNOJ POMOĆI Tri dana bila na nosilima, a da niko nije primetio da je umrla
Alo!

Umrla je na nosilima u hitnoj pomoći, a da niko od osoblja nije primetio. Beživotno telo pronašao je njen sin tokom posete. Sve se dogodilo u Italiji. Italijanski R.D.C. imala je 82 godine, ali i snagu i lucidnost svojstvenu mnogo mlađim ljudima. Bolovala je od otkazivanja bubrega, ali prema rečima njene porodice, nije bila smrtno bolesna.

Žalila se da je izbodena, ali niko nije slušao

Jedna starija žena stigla je u odeljenje hitne pomoći u Kjetiju u ponedeljak, 8. maja, da bi bila otpuštena iste večeri, a sledećeg dana njeno stanje se pogoršalo, zbog čega je bila neophodna hospitalizacija, prenosi Il Mesađero.

Poslednje dramatične dane penzionerke ispričala je njena snaja: „Moja svekrva je imala prolaps materice, prebacili su nas sa hitne pomoći na ginekologiju gde je posle dvosatnog čekanja urađen pregled, ona prepisani su mu lekovi i otpuštena je iz bolnice.

Onog dana kada su se bolovi pojačali i pojavilo povraćanje, pozvali smo 118, ali hitna pomoć nije htela da je preuzme, u njeno stanje su se uverili bolničari tek kada je jadna žena pala na jednog od njih. U Hitnoj je ležala na nosilima gde se žalila na bolove, ali je niko nije slušao. U hodniku je bilo toliko bolesnih, da sam u tom haosu jedva našao malo prostora da stanem pored njenog kreveta“.

Starica je ostala na tim čaršavima tri dana, neprestano se žaleći na bolove: „Ipak, u sredu su nas zvali i najavili da će je pustiti iz bolnice, a rekli su da ima samo nekoliko kamenčića“, nastavlja ćerka- po zakonu. „U stvari, imala je temperaturu, bolove, bila je na antibioticima i nismo hteli da preuzimamo odgovornost i nismo je vodili kući“, dodaje snaha.

Na nosilima u Hitnoj pomoći, starica je povraćala posle svake supe: „Kasnije smo otkrili da ne može ni da nas pozove, njen mobilni je bio u koverti i stavljen u podnožje kreveta, a jasno je da je osoba u takvom stanju nije mogla doći do njega.“ priča snaha.

U petak, 13. maja, sledi mučan epilog. Snaja je pomagala starici do 14.30, oko 19.00 starica je ponovo počela da povraća, a žena u obližnjem krevetu je rekla da je čula da je više puta uzalud tražila pomoć. Ni pre pola veka ne bismo bili svedoci ovakvih prizora U 19:30 sin je došao da poseti majku i našao je mrtvu.

„Kako je umrla moja svekrva? U medicinskom kartonu se pominje srčani zastoj, ali koji su uzroci doveli do zastoja srca? A uz blagovremenu intervenciju – da li bi još bila živa?“, pita se snaha. Urađena je obdukcija tela 82-godišnje žene, čiji će rezultati biti poznati za dva meseca.

„Čekamo i želimo da shvatimo šta se zaista dogodilo – zaključuje snaja – pomisao da je možda umrla ugušena u opštoj ravnodušnosti ne daje nam mira. Ogorčeni smo i bolnicom u Kietiju zahvaćenom konfuzijom, čak ni pre pola veka ne bismo bili svedoci ovakvih scena“.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading