NIKAKO DA DOĐETE DO CILJA? Ove tri stvari vam remete motivaciju
Foto: Shutterstock

Teži deo u vezi sa motivacijom nije započeti, već ostati motivisan. U nastavku ćete naći tri glavna razloga zašto gubite motivaciju.

Ne ciljate dovoljno visoko

Iako je lako misliti da će vas postavljanje lakih ciljeva održati motivisanim, to može naštetiti vašoj dugoročnoj motivaciji. Ako postavljate ciljeve koji su previše ostvarivi, dosadićete i izgubićete interesovanje. U idealnom slučaju, želite da uspostavite ravnotežu između guranja sebe i stvaranja realnih ciljeva. Ako ste navikli da ostanete u svojoj zoni komfora, propustićete zadovoljstvo postizanja cilja koji vam menja život. Kada se gurate, moći ćete da izgradite nepokolebljivo samopouzdanje dok rušite gol za golom. Kada jednog dana pogledate okolo i živite svoj san, sve će biti vredno toga.

Nejasna vizija

Neizvesnost u pogledu budućnosti je strah sa kojim se mnogi od nas suočavaju. Može biti parališuće, umesto da preduzmemo akciju, počnemo da brinemo o „Šta ako?“ „Šta ako ne uspe? Šta ako moj san nije zaista moj san? Šta ako ne uspem?" Ako imate problema sa stvaranjem vizije, onda ste u opasnosti da besciljno lutate kroz život. Možete započeti proces otkrivanja svoje životne svrhe tako što ćete se zapitati: „Kako bi izgledao moj idealan život?“

Dozvoljavate strahu da kontroliše vaš um i postupke

Strah vas može sprečiti da ostvarite svoje snove. Umesto da preduzmete akciju i krenete napred, možda ćete biti uplašeni zbog straha od neuspeha. Ne smete dozvoliti da vas strah sputava. Neizbežno ćete propustiti priliku za karijeru, vezu i samousavršavanje, ako ne naučite kako da upravljate svojim strahovima. Na sreću, strah se može prevazići. Jedan od načina da upravljate strahom je da potražite osnovni uzrok svog straha. Dubokom introspekcijom možete otkriti tačan trenutak koji je izazvao strah koji je ometao vaš rast. Ovo će vam dati priliku da komunicirate sa svojim unutrašnjim bićem i pronađete oslobođenje. Suočavanje sa svojim strahom je jedini način na koji ćete moći da postanete najbolja verzija sebe. Ne morate da rešite svoj problem preko noći, ali preduzimanje sporih, promišljenih radnji može imati ogroman uticaj na to kako se nosite sa svojim unutrašnjim i spoljašnjim svetom.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading