OČI U OČI SA SAVOM SAVANOVIĆEM "Bilo je jezivo", Aleksandar prespavao u čuvenoj ukletoj vodenici
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Na putu ka Bajinoj Bašti, u selu Zarožje, nalazi se prastara vodenica Save Savanovića. Veruje se da je seljak Sava Savanović posle svoje smrti živeo u vodenici, a legenda govori da je kao "vampir" ubijao i pio krv ljudi koji bi došli da melju žito. Prema rečima meštana, Sava se poslednji put ukazao pre pedesetak godina, ali i dalje stoji bojazan od ulaska na njegovu vodenicu.

Aleksandar Tašić, travel bloger, proveo je noć u čuvenoj ukletoj vodenici. "Prespavali smo u vodenici najpoznatijeg srpskog vampira! Iskustvo koje je bilo jezivo, zastrašujuće, smešno i fantastično. Bilo je zmija, ježeva sa glavom medveda, slepih miševa, leptirica, nismo sigurni ko od njih Sava je. Niti koga smo se najviše plašili. Čuj plašili, momci", glasio je početak opisa fotografija koje Aleksandar objavio na svom Instagram profilu.

"Plašim se da smo zadali domaći, pogledali smo 'Leptiricu', naš prvi horor film, koji govori o najmisterioznijoj priči ovih krajeva. U vodenici, noću. Projektor i čaršaf, rakija i beli luk. Zatim zaspali. Kraj, gasite kamere", opisao je Aleksandar. Svoje iskustvo podelio je i u emisiji "150 minuta" na Prvoj. Kako je otkrio, poneo je beli luk, iako nije sujeveran.

"Prespavao sam sa dva prijatelja. Generalno volim mistična mesta i oduvek mi je bila želja da posetim to mesto. Nisam po prirodi nešto sujeveran, da ja očekujem da će da dođe Sava Savanović i da mi pije krv. Išli smo da prespavamo, a nismo se toliko pripremali. Videli smo da će biti lepo vreme i tako smo odlučili", rekao je Aleksandar i dodao:

"Poneli smo beli luk, ali mene su više plašile životinje, pošto imam taj strah. Pričali su da tamo zna da zaluta medved, pa smo usred noći čuli nešto. Videli smo slepog miša, leptiricu, išli smo korak dalje i pogledali naš horor film. Poneli smo projektor i čaršaf, stavili smo ga unutar vodenice. Beli luk sam nosio jer mi je bilo zanimljivo. Nismo imali kolac, ali smo poneli sekiru. Beli luk je zaštita od vampira", rekao je Aleksandar Tašić u emisiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading