crkva
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Objavljena je lista zemalja u Evropi čiji stanovnici najviše veruju u Boga, a možda neočekivano jedna zemlja u komšiliku se našla na prvom mestu. Na Top listi 10 zemalja čiji stanovnici veruju u Boga, čak 7 bivših komunističkih.


Listu je objavio Instagram profil Landgeist, a prema istraživanju koje je sproveo Pev Research Center. Istraživački centar Pev redovno sprovodi nacionalna istraživanja javnog mnjenja kao deo svog tekućeg istraživanja stavova i vrednosti. Tokom svog istraživanja objavili su listu zemalja čiji stanovnici najviše veruju u Boga "sa apsolutnom sigurnošću".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Landgeist Maps (@land_geist)

Na prvom mestu je Bosna i Hercegovina sa 66 posto ljudi koji veruju u Boga. Druge na listi su Rumunija sa procentom od 64 i Grčka, čiji je procenat vernika bio 59.

 

Što se tiče zemalja iz regiona koje su se našle među prvih deset na listi, Srbija i Hrvatska zauzele su četvrto, odnosno peto mesto. Oni navode da stanovništvo jugoistočne Evrope veruje u Boga više od ostatka kontinenta. S druge strane, u ovom regionu je jedna država specifična, a to je Bugarska. Procenat stanovništva koje veruje u Boga u Bugarskoj je samo 30.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading