Nisu svi isti: Otkrijte koji tipovi vozača postoje
Foto: Pexels

Istraživači sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka pozabavili su se ovom temom i ustanovili sedam tipova ličnosti vozača.

Učitelji 

Osećaju potrebu da kolegama u saobraćaju ukažu na greške i uvek očekuju priznanje za svoj trud.

Sveznalice 

Oni su uvek u pravu i čućete ih kako superiorno komentarišu loše vozače. A to su svi ostali na drumu, jer samo oni znaju da voze. Nije im strano ni da zamerke drugima dobacuju kroz otvoren prozor.

Takmičari 

Za njih, život je trka, a tako posmatraju i vožnju. To su oni koji uvek dodaju gas kad pokušate da ih preteknete i zatvaraju prolaz drugim “preticačima”. Ispred njih se niko nikad nije uvukao, pa se držite podalje od ovih vozača, jer zbog svog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.

Osvetnici 

Po metodama su slični takmičarima, ali im se motivi razlikuju. Dok prvog vodi samo takmičarski duh, ovaj je opasniji jer svesno kažnjava vozače koji, po njemu, nemaju saobraćajnu kulturu. Među sredstvima koje koristi su usporavanje ili blokiranje drugog automobila.

Begunci 

Njih ćete prepoznati po tome što slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, kako bi pobegli od frustracija koje izazivaju drugi vozači.

Lišeni sujete 

Lošu vožnju posmatraće kao rizičnu, ali neće je uzimati k srcu, niti će se svetiti “grešnicima”.

Filozofi 

Smireni, opušteni i pribrani, na nekolegijalne učesnike u saobraćaju gledaju racionalno, ne dozvoljavajući sebi da se razbesne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading