devojka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da li upijate tuđe emocije ili energiju? Ako ste skloni da budete "emocionalni sunđer", posebno kada je reč o onim neprijatnim osećanjima kao što su nervoza, tuga, ljutnja, od vitalnog je značaja da znate kako da postanete imuni na negativne emocije drugih ljudi.

Da li su negativne emocije vaše?

Ako je neka emocija, poput straha ili besa, vaša, nežno se suočite sa njom ili potražite stručnu pomoć. Razmislite šta je okidač ovog osećanja. Na primer, ako ste upravo gledali komediju, ali ste se vratili kući iz bioskopa osećajući se potištenim, možda ste apsorbovali energiju ljudi koji su sedeli pored vas; u neposrednoj blizini, energetska polja se preklapaju. Takođe, ako se nakon razgovora sa određenom osobom uvek osećate negativno, moguće je da vam osoba prenosi takvu energiju ili da ste u toksičnom odnosu. Razmislite koje ljude puštate u svoj život.

Fokisirajte se na sebe

Ova akcija vas povezuje sa vašom suštinom. Nekoliko minuta nastavite da izdišete negativnost i udišite mir. Pomaže da se dovedete u red i očistite strah ili druge neprijatne emocije. Zamislite negativnost kao sivu maglu koja se diže iz vašeg tela i zlatno svetlo mira koji se uliva u vas. Ovo može dovesti do bržih rezultata.

Oslobodite se nakupljene negative

Negativne emocije poput straha, besa često se nalaze u vašem emocionalnom centru u solarnom pleksusu (solarna čakra). Stavite dlan na svoju solarnu čakru i nastavite da šaljete ljubav i brigu u ovo područje da biste isprali svu negativnost i stres iz njega. Ova vežba stvara osećaj udobnosti i sigurnosti.

Okružite se pozitivnim ljudima

Pozovite prijatelja koji su pozitivni, dobri, kojima verujete. Provedite vreme sa kolegom koji otkriva svetlu stranu stvari. Slušajte nade ljudi. Slušajte veru koju nose u sebi. Uživajte u ohrabrujućim rečima, pesmama i umetničkim oblicima. Nada je zarazna i podiže vam raspoloženje. Negujte pozitivne emocije koje povećavaju unutrašnju snagu. Ako se okružite mirom i ljubavlju, napredovaćete isto onoliko koliko bi vas negativne emocije učinile slabim. Poštovanje sopstvenih potreba kroz zdravu ljubav prema sebi može povećati vašu sposobnost da poštujete druge.

Naučite da koristite saosećanje kao način da se zaštitite od preplavljujućih emocija. Saosećanje vam omogućava da budete osetljivi na nevolje drugih, ali takođe zahteva saosećanje prema sebi. To znači da ne bi trebalo da se osećate krivim zbog pokušaja da izbegnete preopterećenje.

Boravak u prirodi

Priroda je ta koja nam donsoi pozitivnu energiju, zelenilo nas opušta, a pogled na vodu umiruje. Zato se trudite da redovno šetate kroz šumu, posmatrate reku, vežbate na travnjaku, odmarate pod hladom drveta ili slušate cvrkut ptica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading