IZBEGNITE "KLIŠE", BUDITE ORGINALNI Poklonite joj ovo za 8. mart i pamtiće vam zauvek
Foto: Shutterstock

Da li ste spremili iznenađenje za suprugu, sestru, majku, baku, prijateljicu? Sreda je dan kada će ljudi širom sveta obeležiti 8. mart kao poseban dan za žene. Međunarodni dan žena postao je povod za proslavu svega što je nežniji pol postigao u društvu, politici i ekonomiji.

Činjenica da se ovaj dan obeležava više od jednog veka na početku deluje kao olakšavajuća okolnost pri odabiru poklona. Ipak, čim se krene u potragu za istim, uverimo se da je iz godine u godinu sve teže pronaći znak pažnje koji će voljenu ženu ostaviti bez teksta. Muškarci se pitaju kako da budu unikatni u moru “kliše” poklona, a ljudski instinkt govori da treba da izaberemo ono što će se primaocu svideti.

Cveće je dar koji se najčešće poklanja ženama za 8. mart, ali i najrizičniji. Dok pojedini govore da nikada neće izaći iz mode, drugi ga ne smatraju originalnim. Ukoliko želite da ostavite poseban utisak na voljenu osobu, donosimo vam nekoliko ideja kojima ćete postići željeni efekat:

Slatkiši

Možda ne ostaju za uspomenu, ali ljubav na usta ulazi. Čokolada sadrži serotonin koji stvara osećaj sreće, zbog čega bombonjera, bajadere ili njeni omiljeni kolači iz poslastičarnice ne mogu da budu pogrešan izbor. Hteli ili ne, osmeh je zagarantovan, posebno ako uložite lični pečat. Kupite ili napravite ukrasnu kutiju u koju ćete staviti nekoliko slatkiša i napišite čestitku za uspomenu.

Šolja

Ako poznajete navike i ukus žene koju želite da obradujete, znaćete kakvu šolju treba da izaberete. Danas imate mnogo opcija na raspolaganju: od toga da napravite šolju sa zajedničkom fotografijom, motivacionom porukom ili njenim omiljenim citatom, do šolje koja zadržava toplotu što je sjajna opcija za današnji tempo života. Bilo da voli kafu ili čaj, nema sumnje da će vas se svakog jutra setiti i nasmešiti od srca.

Uređaj za zagrevanje duvana

Svaka žena će ceniti to što ste joj poklonom predložili usvajanje boljih navika. Starih se možda neće otarasiti tako lako, ali će 8. marta, žena koja je pušač, sigurno odlučiti da vas posluša i proba bolji izbor u poređenju sa nastavkom pušenja cigareta. Jedan od takvih je IQOS, uređaj koji zagreva duvan, te uz svakodnevni ritual sa kafom neće morati da se opterećuje pepelom i dimom. Elegantna kutija daje posebnu dozu originalnosti, naročito ako uređaj kupite u njenoj omiljenoj boji.

Masaža

Neopravdano zaboravljen poklon. Svratite u kozmetički salon ili spa centar koji pruža usluge masiranja i kupite vaučer koji ćete pokloniti ženi. Nema ništa lepše od vremena koje može da odvoji samo za sebe, bez obaveza i zadataka koje svakodnevno obavlja. Masaža je jedan od najboljih načina za opuštanje organizma, oslobađanje stresa i tenzije nakupljene u telu i duši.

Pismo

Mobilni telefoni zauzeli su mesto koje je vekovima držala pisana reč. Pismo je postalo stvar prošlost, slatko čekanje kraj poštanskog sandučeta se izgubilo, a ima li šta iskrenije i lepše od uspomene na papiru? Umesto fotografije koju ćete okačiti na Instagram, napišite ono što želite, spakujte u kovertu i poklonite voljenoj ženi. Pisma su služila da se lakše obznani ono zbog čega su zastajale reči u grlu. Osmi mart je trenutak kada treba da napravite retrospektivu i iskoristite priliku da se zahvalite za sve ono što želite. Pismo može i da se urami i na taj način zauvek postane deo njenih uspomena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading