OVA BILJKA JE MAGNET ZA SREĆU Donosi napredak i blagostanje, njena aura zrači neverovatnom energijom
Foto: Shutterstock

Biljke unose posebnu energiju u prostor, zna svako ko brine o njima, ali neke se ističu i po svojim feng šui osobinama.

Jedna od njih je klivija - sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i magičnim cvetom, najčešće narandžaste boje.

Cveta u proleće

Cveta jednom godišnje, najčešće u proleće, a njen cvet u obliku cevi daje biljci posebnu egzotičnu lepotu. Kada procveta, to simbolično znači da će vam dobre vesti uskoro stići u kuću.

Međutim, da bi klivija uopšte cvetala, potrebna joj je adekvatna nega. Voli severnu stranu kuće, i ne treba je izlagati jakom suncu. Voli sobnu temperaturu, a zimi je ne treba držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Razmnožava se semenom

Biljka se zaliva po potrebi, uopšte nije zahtevna. Zimi se zaliva oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine u proleće, kada cvetanje prestane, u veći lonac.

Klivija se može razmnožavati deljenjem krupnih biljaka, odnosno odvajanjem izdanaka nakon cvetanja, a može se razmnožavati i semenom. Klivia zauzima svoje mesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena i posebna i zrači neverovatnom energijom. Postoje određena feng shui pravila za ovu srećnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, snažna energija cveća može uticati na snove i izazvati nesanicu.

Eliminiše negativnost

Biljka je idealna opcija za uređenje dnevne sobe i kancelarije. U ovim prostorijama oni će blagotvorno uticati na životnu sredinu i eliminisati negativnosti.

A, ako stavite nekoliko novčića u njen lonac, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje. Ako je cvet prestao da cveta ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading