FEBRUAR JE KLJUČNI MESEC Ako vam ova biljka procveta u kući, za vas nailazi period sreće
Foto: Pexels

U pitanju je sobna biljka  klivija, sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvetom, najčešće narandžaste boje.

Ipak da bi ova uspavana lepotica procvetala, potrebna joj je adekvatna nega. Najviše joj prija severna strana u kući a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni. Period kad treba očekivati da procveta je februar mesec.

Ono što je veoma bitno jeste, da ona uopšte nisu zahtevne. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci. Svako proleće, mlade klivije se presađuju u veću saksiju.  Klivija se može razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading