Retko se čiste: Najprljavije stvari u hotelskoj sobi
Foto: Shutterstock

Bivša hotelska spremačica Tara Ričardson, otkrila je pet stavki/oblasti u većini hotelskih soba za koje je najmanja verovatnoća da će se dubinski očistiti tokom standardnog sređivanja sobe. 

Aparati za kafu

- Aparati za kafu se uglavnom samo površno čiste (brzo prskanje i brisanje), jer većina hotela više brine o izgledu i brzini, a ne o stvarnoj čistoći. Aparati za kafu se retko dubinski čiste, što znači da ima mnogo bakterija, a ponekad čak i buđi koja raste unutra zbog ustajale vode i nepravilnog čišćenja - priča Ričardson, a nama se već ne pije kafa. 

Kofe za led

Možda ste pomislili ako se koristi sa plastičnom kesom, kanta za led bi trebalo da bude u redu. Pa, prema Tari, činjenica da vi koristite kesu i bacite je, ne znači da je svi tako koriste. 

- Lično sam videla kante za led koje se koriste kao posudica za pse, kante za povraćanje itd. I generalno, kante se samo površno čiste. Voda ili led se sipaju, a onda se samo brzo osuši krpom za prašinu i možda sprejom sa bilo kojim univerzalnim sredstvom za čišćenje koje hotel daje osoblju - objašnjava. 

Ćebad i jorgani

Ovo je problematično jer je prosto nemoguće da ih ne koristimo, niti da ih vučemo od kuće. Ričardson upozorava da se u većini hotela ćebad i jorgani vrlo retko peru i menjaju. 

- Tamo gde sam radila, osim ako nije bilo vidljive fleke, ćebad, jorgani i prekrivači su se samo jednom godišnje nosili u vešernicu. Ona dodaje da su samo tokom godišnjeg generalnog čišćenja očišćeni dodaci poput štitnika za dušeke i jastuke, prevrnuti dušeci ili oprani zidovi i zavese - priča ona, a nama je već muka. 

Peškiri i bade mantili

Mi smo mislili da sa ovim ne može da bude problema, međutim, Tara nas je razuverila. 

- Uvek su nam govorili da ih ne menjamo ako izgledaju čisto kako bismo sprečili da se unište od pranja kao i da vešernica ne bude preopterećena. 

Znajući šta sada zna, ona predlaže da nađete spremačicu na svom spratu i zatražite sveže peškire i mantile sa kolica jer su oni sigurno čisti. 

Stakleno posuđe

- Tamo gde sam radila, čaše za piće i šoljice za kafu su jednostavno ispirane i obrisane u umivaoniku u kupatilu. Nisu nam dali deterdžent za sudove niti je stakleno posuđe prikupljeno i odneto da se pravilno opere u mašini za pranje sudova - rekla je Ričardson.

A nama ostaje da verujemo da je Tara Ričardson radila u nekom hotelu čiji menadžment nije baš mario za higijenu, te da je u drugim hotelima situacija značajno bolja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading