Korisni saveti: Kako da lakše podnesete dug let avionom?
Foto: Shutterstock

Iako su savremeni avioni opremljeni brojnim stvarima koje vam putovanje bilo kraće ili duže, mogu učiniti prijatnim, što ste bolje vi lično pripremljeni na to da ćete leteti nekoliko sati to će vam takva situacija manje biti stresna.

Odaberite dobru kompaniju i sedište

Ovo je najvažniji savet na našoj listi. Od njega zavisi da li ćete uživati u svom putovanju ili ne. Obavezno pročitajte recenzije u pogledu avio kompanije sa kojom planirate da letite. Ne želite da provedete 10h u avionu koji ima lošu uslugu, stara i neudobna sedišta i čija kompanija je poznata po tome što se prtljag putnika redovno izgubi, zar ne? Čak i ako daju vrlo povoljne avio karte, to nije dovoljno dobra razmena. Takođe, ako letite solo, birajte mesto do prozora, kako ne biste morali da se “gužvate” između dvoje ljudi koje ne poznajete.

Komforna odeća

Zaista je važno kakvu vrstu garedobe birate za putovanja avionom. Slojevito oblačenje je nužno jer višečasovni letovi znače promenu temperature i vremenskih zona. Možda je kada ste poletali temperatura bila oko 30 stepeni, ali postoje šanse da bude oko 0 kada sletite na svoje odredište. Ne želite da vas zima sačeka u japankama i kratkoj suknjici. Najbolji izbor za duga putovanja su udobne helanke, široka majica dugih rukava, cardigan i šal koji možete da iskoristite kao ćebe ako vam postane hladno.

Pijte dovoljno vode

Vrlo lako bi se moglo dogoditi da tokom dugog leta zaboravite da pijete dovoljno vode, što vas može učiniti prilično malaksalim. Nema goreg osećaja od toga da tumarate kroz hodnike na aerodromu dehidrirani u potrazi za prvom prodavnicom u kojoj možete da kupite vodu. Uvek i svuda sa sobom nosite jednu praznu plastičnu flašicu za vodu koju možete da dopunite i na aerodromu i u avionu kad god vam zatreba.

Neophodne stvari spakujte u ručni prtljag

Nikad ne bi trebalo da se oslanjate na svoj kofer koji se nalazi u zadnjem delu aviona. Ono što je važno je da sve stvari koje su vam neophodno držite u svom ručnom prtljagu iznad glave. Zamislite da zaboravite slušalice za telefon u koferu i osudite sebe da slušate bebu kako plače 8h! Dakle sve od jastuka za vrat, flaše za vodu, maske za oči, preko punjača za telefon, slušalica, vlažnih i papirnih maramica, novčanika, pasoša i lekova koje pijete, stavite u svoj ručni prtljag.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading