LEČI OD BOLESTI I BRANI OD UROKA Stavite so ispod kreveta i zaboravite na muke
Foto: Shutterstock

Četvrtak so će izlečiti bolesti i osloboditi se čini.  Kao što mnogi znaju, četvrtak je „muški“ dan, a njegov zaštitnik je Perun, Gospodar Nebeske vatre i zaštitnik ratnika.

Ranije se nije solila sva hrana, već samo posebna. Onaj koji je predstavljen drevnim bogovima i korišćen u ritualnim jelima. I ova so je korišćena sa razlogom, pripremana je na određeni način da bi se otkrila njena magična svojstva.

Šta je četvrtak so

Evo šta o takvoj soli kaže Knjiga skrivenog drveta života: "Moraš uzeti so, najbelju, da gori kao srebro na svetlosti, smrvi je u drvenom malteru. Uradi to kada je mesec star. Držite sve dane u kući, bliže ognjištu. A onda sačekajte čist dan i odnesite svešteniku. Nakon ceremonije, vratite so svojoj kući.

Ta so od svih soli postaće so, to je zaštita od svakog zla. Ako u kući ima bolesnika, daj mu da popije tu So sa vodom. Ako je nevolja u kući, sipajte je u svaki ugao. Ako dođe do svađe između supružnika, stavite kesu soli ispod jastuka. Ako je neko otišao i ne vrati se, bacite šaku soli u vatru.

Da bi deca rasla zdrava, ljubazna, lepa i inteligentna - bacite mali prstohvat u vodu za kupanje.

Da bi u kući bilo blagostanja – sipajte u drvenu sobu i stavite na sredinu stola. Ako zlotvor uđe u kuću, poslužite mu hranu začinjenu tom solju.

A ako je neprijatelj, onda nakon što ode, pospite sve njegove tragove solju.

Da u kući bude raspoloženje – ispod svakog kreveta, ispod uzglavlja, baci prstohvat“.

Kako napraviti kvartalnu so danas

Takvu so treba kupiti u četvrtak, sa sitninom  Da biste ga napravili, biće vam potreban paket najobičnije kuhinjske soli najgrubljeg mlevenja i 12 kašika raženog brašna.

Takođe će vam trebati tiganj od livenog gvožđa sa teškim dnom, drvena kašika i čista platnena vreća. So i brašno treba sipati u tiganj i staviti na vatru. Kada to uradite, obavezno recite naglas (tri puta):


„Četvrtak Perunov, sačuvaj od crva i od svakog gmizavaca i pomiluj dugo vremena“.

Zatim morate ispeći so zajedno sa brašnom dok brašno potpuno ne pocrni. U ovom slučaju, potrebno je mešati brašno sa solju drvenom kašikom, obraćajući pažnju na kazaljku na satu.

Pripremljenu so ostaviti na šporetu do ponoći, a zatim sipati samo u kesu, koju treba čvrsto vezati. Zašto tiganj od livenog gvožđa? Pošto energija neće curiti kroz liveno gvožđe, ona ima ovo svojstvo. Dakle, ako kod kuće nemate tiganj od livenog gvožđa, nabavite onu od bilo kog metala, ali sa debelim dnom i visokim zidovima. Samo nemojte uzimati aluminijumsko posuđe. Aluminijum je dobar provodnik, što znači da kroz njega sve teče lako i brzo. Snaga soli od četvrtka neće se zadržati u takvom jelu, već će se istisnuti.

Umesto platnene kese, možete uzeti bilo koji kuhinjski peškir, samo novi, nekorišćeni. I drvenom kašikom... ili otkinuti grančicu od mladog badnjaka, očistiti koru i pomešati je sa ovim mirisnim štapićem.

Kako dobiti snagu soli u četvrtak

Najvažnija stvar za bilo koji objekat moći je učiniti ga tako da on, ova Stvar, sama otkriva tu moć: Ne postaje svako seme drvo, niti svaki mlaz vode stiže do okeana. Neophodno je da snaga koja živi u njima izađe na videlo, da se potpuno razotkrije i tada će postati ono što im je suđeno. Tako se dešava sa stvarima, moć u njima je velika, ali ovo je još uvek pola bitke.

Neophodno je pomoći ovoj sili da se razvije, da se u potpunosti manifestuje. A onda će se naizgled obična stvar pretvoriti u moćnu. I svakoj stvari je potreban poseban pristup. Da bi se so u četvrtak zaista „naselila“ u kući, mora se otkriti njena moć, a onda će, čak i ako je jednostavno uskladištena u kući, već „delovati“ na određeni način, pomažući ljudima koji žive u kući.

Ali prema soli u četvrtak, kao i prema drugim elementima moći, treba se odnositi s poštovanjem. Nakon što je so napravljena, bukvalno odmah, sledećeg jutra, morate ustati u zoru, dok sunce još izlazi, otići do ulaznih vrata sa kesom soli od četvrtka (podsećam vas da sama torba treba da bude platnena , i sve je bolje čvrsto skrenite), stanite preko praga, a zatim, prešavši ga desnom nogom, započnite potpunu šetnju po stanu. Ovo treba uraditi suprotno od kazaljke na satu. Ali pre nego što pređete prag, morate reći sledeće reči, možete šapnuti:


"Sva slana, od Perunovog četvrtka,

Svi smo mi dragi

Kako ste došli do kuće?

Tako je gorka nevolja nestala.

Zaštitite i pomozite

Sačuvaj kuću od propasti. "

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading