E MILE, MILE Da li znate gde se nalazi najpoznatija vodenica u Srbiji, a nije poznata po vampirima?
Foto: Promo/Balkan Trip

Nju su 2009. godine otkupili od prvobitnih vlasnika i punih godinu dana obnavljali vlasnici ovog domaćinstva, kumovi Slavko Jovanović i Milan Pavlović, te ovaj relikt davnih vremena i dan danas radi punom parom.

"Želja da obnovimo starinu i da je vratimo u život nas je navela da dokažemo našem narodu da je kumstvo više od sretanja jednom godišnje za slavu. Kumstvo porodica Jovanović i Pavlović je staro preko trista godina. To je dokaz naše istrajosti, ljubavi i međusobnog poštovanja," rekao je Milan Pavlović koji je bio i domaćin ekipi emisije "Lepše od Pariza".

Sudeći po celokupnom domaćinstvu i njegovom poslovanju, zaista je snaga kumstva jedna od najjačih spona među ljudima. "Kumova vodenica" uspešno melje brašno, a još uspešnije oduševljava sve turiste koji reše da provedu svoj odmor u ambijentu netaknute prirode u ušuškanoj atmosferi pravog srpskog domaćinstva.

A po čemu je ova vodenica najpoznatija je tek atrakcija!

"Imala je svoju istoriju", započeo je Milan, "osamdesetih je ovde snimana kultna serija "Vuk Karadžič". Svi naši veliki glumci su tada glumili u njoj. Isto tako i "Priče iz Nepričave" sa legendarnim Zoranom Radmilovićem."

Danas o tome svedoče i fotografije sa ovih snimanja koje vise na zidovima čineći svojevrsni mali kinematografski muzej koji se stapa s muzejem tradicije i starih, zaboravljenih zanata.

U Kumovoj vodenici možete nabaviti najkvalitetnije integralno brašno i, ne bojte se, ako odete preko dana nećete sresti dobropoznate stanovnike vodenica - Savu Savanovića i njegove kolege. Mada, ako je verovati domaćinu Milanu, ne navraćaju ni noću. Bar se gosti nisu žalili i nisu imali očigledne promene na očnjacima.

E MILE, MILE Da li znate gde se nalazi najpoznatija vodenica u Srbiji, a nije poznata po vampirima?

Balkan Trip

 

Da je skroz bezbedno otići ovamo uverite se i sami OVDE.

Ako ste u potrazi za još ovakvih domaćinstava koja su zaista lepša i od samog Pariza, pratite televiziju Balkan Trip, kao i ostale kanale Telekomove kablovske mreže.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading