UZBUNA U BOLNICI, NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA Deda stavio bombu u zadnjicu, hirurzi u šoku, pozvali deminere
Foto: Shutterstock

Francuski penzioner iz Tulona radi seksualnog zadovoljstva gurnuo je sebi u anus projektil iz Prvog svetskog rata, dužine 20 centimetara i prečnika pet centimetara, kog su lekari hirurški izvadili nakon što su evakuisali bolnicu zbog moguće eksplozije.

Neimenovani stariji Francuz (88) iz Tulona, na jugu te zemlje, hitno je operisan prošle subote jer je artiljerijsku granatu iz Prvog svetskog rata gurnuo sebi u zadnjicu. 

On je izazvao pravu pometnju u gradskoj bolnici "Sent mus", jer su lekari iz straha da bi projektil mogao da eksplodira prilikom vađenja evakuisali sve pacijente i ostatak osoblja poslali u obližnje zdravstvene centre.

Pozvani demineri

Perverzni dekica, koji je doktorima ispričao da je granatu gurnuo u zadnjicu radi "seksualnog zadovoljstva", požalio se na "velike bolove" koje trpi, pa mu je opasna naprava hirurškim putem izvađena iz anusa. Lekari su saopštili da je projektil bio dugačak 20 centimetara i prečnika oko pet centimetara, te da je "pacijent u dobrom zdravstvenom stanju".

Kolekcionarski primerak

Mediji navode da je granata koju je perverzni dekica iz Tulona gurnuo u anus bila kolekcionarski predmet iz Prvog svetskog rata i da je najverovatnije bila deaktivirana. Takve projektile koristila je francuska vojska početkom prošlog veka. U ovom trenutku nije poznato gde ju je stanovnik Tulona nabavio.

On je operisan nakon što su stručnjaci za uklanjanje bombi utvrdili da postoje "male, gotovo nepostojeće šanse" da će naprava eksplodirati. Hirurzi su, kako je medijima rečeno, morali da naprave rez na čovekovoj zadnjici kako bi dodatno smanjili rizik da će se projektil aktivirati prilikom vađenja.

Portparol tulonske bolnice "Sent mus" rekao je da su preduzete sve mere predostrožnosti i da je hirurški zahvat izveden tek kad su svi pacijenti i zdravstveni radnici napustili tu ustanovu.

Bolna operacija

Operacija je za pacijenta bila malo bolna, ali je, srećom, prošla kako treba.
- Portparol bolnice 'Sent mus'

- Hitna operacija je započeta u subotu u 21 čas, a uspešno je okončana dva i po sata kasnije. Zbog specifičnosti situacije morali smo da evakuišemo sve pacijente i osoblje, kako sa odeljenja za odrasle, tako i sa pedijatrije. Takođe smo sve dolazne hitne slučajeve preusmerili na druge zdravstvene ustanove. S obzirom na to da nismo odmah znali da li je naprava opasna, preduzeli smo sve mere predostrožnosti. Operacija je za pacijenta bila malo bolna, ali je, srećom, prošla kako treba - rekao je portparol "Sent musa".

Lekari u šoku

On je naveo da su se hirurzi i medicinske sestre, razumljivo, uplašili za svoje živote, ali da su pristali da izvedu operaciju nakon što su ih stručnjaci za eksploziv uverili da im se neće ništa desiti. Pacijent je posle zahvata zadržan u bolnici i uspešno se oporavlja.

- Dešavalo se da pacijenti gurnu u zadnjicu jabuku, mango, pa čak i konzervu sa sprejom za brijanje. Navikli smo da pronalazimo razne neobične predmete u pacijentima. Stvarno smo svašta videli. Međutim, sa granatom iz Prvog svetskog rata još se nismo susreli - ispričao je jedan doktor iz "Sent musa".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading