NOSTRADAMUSOVA PREDVIĐANJA ZA 2023. Četiri jeziva scenarija, jedan je apokaliptičan
EPA/CARLOS DE SAA

Francuski lekar, astrolog i vidovnjak Mišel de Nostredam najpoznatiji je po proročanstvima koja je ostavio za sobom. Godinama je radio kao lekar protiv kuge i stekao je status slavne ličnosti jer je pružao biljne lekove za koje se činilo da su pomogli.

To je zauzvrat dovelo do toga da je dobro plaćen za svoj medicinski rad i na kraju pozvan da radi sa poznatim naučnicima tog vremena. On je zaslužan za predviđanje mnogih stvari, od Francuske revolucije preko atomske bombe do napada 11. septembra.

Da li je on zaista dobro predvideo te istorijske događaje zavisi od toga koliko ste spremni da prihvatite nedostatak konkretnih detalja u tim proročanstvima. Na primer, kaže se da je Nostradamus predvideo uspon Hitlera.

Njegovo proročanstvo "Iz dubina zapadne Evrope/Od siromaha će se roditi dete/Ko će jezikom zavesti veliku vojsku" trebalo bi da se odnosi na Hitlerovo oratorsko umeće i njegovu ogromnu vojsku. Neka od najvećih Nostradamusovih proročanstava vrte se oko ideje da će svet videti tri antihrista.

On je "Antihrista" video ne kao biblijsku figuru, već kao tiranina koji će započeti masovne ratove koji bi rezultirali smrću mnogih ljudi. Mnogi veruju da su prva dva Napoleon i Hitler, ostavljajući prostora za trećeg. S obzirom da je ukrajinski rat u toku i opasnost od nuklearnog rata bliža nego ikada, da li bi se uskoro mogla pojaviti treća zla osoba?

PREDVIĐANJA ZA 2023. GODINU

Ako su njegova predviđanja tačna, sledeći veliki tiranin bi uskoro mogao da pokaže svoje lice. On je predvideo dug globalni rat za koji savremeni Nostradamus stručnjaci veruju da će doći "u narednih nekoliko godina i svakako u ovom veku".

Nostradamus je imao prilično mračna predviđanja za 2022. godinu, uključujući stvari poput inflacije, gladovanja. Pošto je pandemija COVID-19 ozbiljno uticala na ekonomije mnogih nacija i problemi sa cenama gasa i inflacijom koji utiču na mnoge, čini se da je deo proročanstva donekle bio tačan.

Predviđanje za 2022. čak se odnosilo na glad uz reči "Cena pšenice je tako visoka/da je čovek uznemiren". Pošto je zbog rata stao izvoz pšenice iz Ukrajine, ovo predviđanje nije nerazumno. Pored globalnog rata, Nostradamus predviđa i finansijski haos, političku nestabilnost, siromaštvo, novog papu koji će izazvati katastrofu za Crkvu, kao i građanski haos i probleme imigracije 2023. godine.

Iako su mnoga od ovih predviđanja dovoljno nejasna da se primenjuju na mnoge situacije i zemlje, vrlo je jasno da je proročanstvo o ratu u velikoj meri povezano sa Evropom.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading