Štite od negativne energije: Odmah nabavite ove biljke jer privlače sreću
Foto: Shutterstock

Za mnoge biljke koje su se oduvek koristile za lečenje najrazličitijih tegoba se veruje da poseduju svojstva da nas zaštite.

Evo koje moćne biljke bi svaka kuća trebalo da ima: 

Beli luk

Oduvek se verovalo da beli luk ima moć da nas zaštiti od natprirodnih sila, ali i od zavidnih ljudi. Na ulazu u domove stavljali su se venci ili pletenice od belog luka. Čenove belog luka možete staviti i u kuću- rasporedite po prostorijama kako biste neutralisali negativnu energiju.

Mirođija

Od ove aromatične biljke pravio se venčić za vrata kuće, a trebalo je da spreči da se u nju ulazi sa lošim ili zlim namerama. Takođe, strukovi midrođije stavljani su u kolevku kako bi zaštitili novorođenče.

Bosiljak

Ova aromatična biljka i sveta trava korsti se u obredima u pravoslavnim hramovima za osvešćivanje Svete vodice kao i prilikom sklapanja braka i čina krštenja. Bosiljak osveštava i prostor, čisti ga od negativnih energija.

Nana

Veruje se da ova biljka privlači novac i donosi sreću. Od nje su se pravili buketi i držali u kući ili se pokoji struk stavljao u tašnu ili novačanik.

Smilje

Osim što je lepo i opojno miriše, veruje se da je ova biljka moćna amajlija. Devojke i žene su sa sobom nosile grančice smilja kako bi na taj način sačuvale momka /muža od drugih žena.

Raskovnik

Veruje se da je ova biljka amjalija koja donosi napredak i sreću. Stavlja se u kuću, da je zaštiti od negativne energije, sa sobom su je nosili u vojnici u rat kako bi ih zaštitila, a veruje se da donosi i sreću u ljubavi. Bere se oko Đurđevdana, jer tada ima najveću moć.

Hrast

U tradiciji starih Slovena hrast ima posebno važno mesto. Veruje se da ima magijska svojstva, da daje energiju i snagu, simbol je moći, dugovečnostim napretka. Smatra se i lekovitim, naročito kora i plod ( žir). Ponesite sa sobom parče njegove kore ili žira- na taj način će vas štititi energija zemlje.

Komentari (0)

Loading