Naučite nešto zanimljivo: Izbor doručka otkriva dosta o vama
Foto: Shutterstock

Verovatno ste već čuli da je doručak najvažniji obrok u danu. Međutim, da li ste znali da ono što doručkujete može da otrkije nešto više o vašoj ličnosti?

Jaja i tost

Ako za doručak odabirete ovo, cenite klasiku i ne volite da se razbacujete novcem. Moguće je da ste osoba koja voli rano da se budi i da uživa u mirnoj tišini pre užurbanog dana koji je pred vama.

Kafa

Ako je vruća šoljica kafe vaš izbor za doručak, verojatno ste uvijek u pokretu. Iako možda nije najzasitnija ili najhranjivija opcija, doza kofeina će vam sigurno pomoći da lakše prebrodite užurbano jutro.

Tost sa avokadom

Ako ujutro jedete avokado, vi ste osoba koja je uvek u trendu i znate koja je najnovija moda. Ovakav doručak je hranjiv i ukusan, pa to govori da ste vi osoba koja ceni finije stvari u životu, ali držite do zdravlja i zdrave ishrane.

Zašećerene žitarice

Ako to doručkujete, a niste dete, znači da ste ipak i dalje dete u duši. Iako je to jako slasna poslastica, stručnjaci kažu da ne bi trebalo da preterujete sa ovakvom vrstom obroka.

Integralne žitarice

Možda ste pre bili ljubitelji slatkih žitarica, ali ste zbog zdravstvenih prednosti prešli na integralne. Najverovatnije je da ste u pravu, ali visok sadržaj vlakana izvrstan je za zdravlje.

Palačinke i vafli

Bez obzira da li ste napravili testo ili kupili gotovo, ovo je doručak u kom najviše uživate. Ako jedete ovo svaki dan, verojatno bi trebalo da pripazite na unos šećera, ali ako je to u posebnim prilikama, na primer za rođendan, onda nema brige. To znači da umete da uživate u životu i da ne hajete za tuđa mišljenja.

Smuti

Vrlo ste svesni svoga zdravstvenog stanja i uvek ste u pokretu. Ne treba vam mnogo vremena da ovo konzumirate za doručak i brzo možete da nastavite sa predstojećim dnevnim planovima, a pritom ćete dobiti vitamine koji su vam potrebni. Znate kako vas dobar doručak može pripremiti za ostatak dana i to se vidi.

Pecivo

Ova raznovrsna hrana za doručak može biti slatka i slana, baš kao i vi. Zasitna hrana savršena je ako ste u pokretu, ali i ako želite da sednete doručkujete uz novine i šoljicu čaja.

Ne doručkujete

Verovatno baš i niste jutarnja osoba. To je razumljivo, možda uvek kasnite i nemate vremena ni kafu da popijete do posla. Pokušajte da podesite alarm 15-ak minuta ranije kako biste stigli ipak nešto da pojedete.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading