prevara
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Brojne studije pokazuju da se neverstva većinom ne dešavaju preko noći. Ona su produkt malih stvari koje su jedna za drugom lagano dovele do tog čina. Kakva god da je situacija ovo su tri znaka koja upozoravaju na prevaru.

Pogled

Svi smo mi u jednom momentu flertovali sa suprotnim polom. Hvatanje nečijeg pogleda je poput igre, koja nikad ne dosadi. Ako ste nekad sedeli u blizini nekog muškarca, koji nije bio vaš suprug i razmenjivali poglede sa njim, čak i bez i jedne izrečene reči, trebalo bi da znate da ste napravili prvi korak ka neverstvu. Dosledan kontakt očima je veoma moćan i može da pošalje vrlo snažnu poruku. Ovo se moglo dogoditi i sa potpunim strancem i sa nekim koga znate, sasvim je svejedno. Pogled, vodi do započinjanja razgovora i vrlo brzog nastavka ćaskanja na društvenim mrežama. Dalje je suvišno isticati kako se afera razbuktava.

Dodir

Dodir je nešto što svakodnevno praktikujemo s dragim ljudima. On ima moć da pruži utehu svakom kome je potrebna, ali i da iskaže snažne emocije. Međutim, kada se dodir koristi na pogrešan način odnosno na pogrešnoj osobi, to može biti problematično. Ako u toku razgovora stavite svoju ruku na rame ili koleno svog kolege, on bi mogao da stekne pogrešan utisak o tome šta vi želite od njega. Nakon što vi dodirnete nekog muškarca na ovaj način, on bi vam ukoliko je zainteresovan za aferu sa vama mogao uzvratiti, što vas dovodi do drugog najčešćeg koraka koji vodi ka neverstvu.

Poruke

Komunikacija preko društvenih mreža ili putem poruka na telefonu sa osobom koja nije vaš suprug vam može dati lažni osećaj sigurnosti. Jer ona je poput „ćebeta“ koje štiti vaš brak od oštećenja u stvarnom svetu. Međutim, ova komunikacija je itekako loša jer kao prvo dešava se iza leđa vašem suprugu. Zatim, od banalnih tema lako se prelazi na one koje otkrivaju emocije i podstiču želje. Dok ste se okrenuli, počeli ste da otkrivate toj trećoj osobi stvari o svom braku i ono što vas možda nervira u vezi sa vašim suprugom. Slanje poruka uskoro neće biti dovoljno i uslediće lični kontakt koji se može završiti aferom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading