ČULA JE DOKTOROV UZDAH KAD SE PORODILA Sve joj je bilo jasno kad je videla bliznakinje, cela sala je zaplakala
Foto: Youtube/Printscreen

Majka je nakon porođaja blizanaca čula uzdah lekara, a porođajnica je potpuno utihnula. Shvatila je šta je bilo kada ih je videla. Čekanje na rođenje deteta je veoma stresan, ali i radostan period. Blizanci znači dvostruko više uzbuđenja, dvostruko više ljubavi i duplo više pelena.

Osećaj koji obuzima majku kada prvi put čuje plač svog deteta nakon rođenja ne može se opisati. I najmirniji bi zaplakali kada bi majka prvi put videla svoje dete.


Kada je Sarah Thistlethvaite, nastavnica matematike iz Ohaja, dočekala prvi plač svoje bebe i primila doktorov uzdah, srce joj se stisnulo. Sara je bila sa druge strane pregrade tokom carskog reza i nije mogla da vidi zašto je doktor tako uzdahnuo.

Cela porođajna sala je utihnula

Cela porođajna sala odjednom je utihnula. Nisu mogli da veruju šta vide. Doktor je podigao blizance u isto vreme, a ne jedan za drugim. Zato ih nije mogao razdvojiti. Sara je priznala da je bila šokirana kada joj je doktor pokazao ćerku. Počela je da plače.

Onda je počela da se smeje. U stvari, svi ste odjednom počeli da se smejete i plačete u isto vreme. Kada je Sara bila trudna 19 nedelja, ona i njen muž su saznali da su njihovi blizanci monoamnionski. To znači da takve bebe dele placentu, amnione i horione.

Nažalost, kod takvih blizanaca, koji su poznati kao mo-mo blizanci, smrtnost jednog deteta je približno 50%. Ovo je jedan od najređih načina začeća blizanaca i ujedno je i najrizičniji. Kada je bila trudna 33 nedelje, Sara je bila podvrgnuta carskom rezu. Do tada je morala da miruje 57 dana.

Znajući da će bebama biti potrebna dodatna nega nakon rođenja, Sara i njen muž, zajedno sa porodicom i prijateljima u porođajnoj sali, sa nestrpljenjem su čekali vest o zdravlju beba. Zbog toga su se uplašili kada su se bebe rodile zajedno.

Hvala Bogu, spojene su samo rukama, tj. držali su se za ruke pri porođaju. Niko nije mogao da veruje svojim očima. „Srce mi se istopilo. Čak su i mom mužu zasuzile oči – ne verujem da je iko u porođajnoj sali ostao miran“. Blizanci imaju posebnu vezu Sara i njen muž su bebama dali imena Džena i Džilijan.

Kako su odrastali, postali su veoma bliski, emocionalno i fizički. Sara ih opisuje kao nerazdvojne. Uvek paze jedni na druge. „Ako jedna plače, druga će pokušati da je uteši tako što će joj pronaći dudu ili je zagrliti. Blizanci imaju posebnu vezu i jedva čekam da odrastu i postanu najbolji prijatelji."

Blizanci znači dvostruko više zabave i blagoslova. Video prikazuje ove dve posebne bliznakinje koje su odrasle u divne devojčice. Pogledajte video i uživajte u ovoj divnoj priči!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading