JEDNU STVAR ZAKAČITE NA VRATA Beseda Oca Gojka o promenama koje nas čekaju
Printscreen

Mnogi ljudi porede život sa rolerkosterom – čas ste na vrhu, čas na dnu. Kao što se u prirodi smenjuju dan i noć, godišnja doba, tako se i u životu dešavaju promene. Kada dođu teški dani i pojave se izazovi, ono čega treba da se prisetimo jeste da smo imali već puno takvih dana, ali da je većina prošla i da smo nastavili dalje.

Isto tako, kada se u životu pojavi sreća, ne treba da zaboravimo na lekcije koje smo učili u teškim danima, kao i na zahvalnost za sitnice. Jer kao što loši dani mogu postati dobri, tako se na životnom putu mogu pojaviti i iznenadne prepreke.

Upravo o tome govori i jedna priča sveštenika Oca Gojka Perovića koju mnogi dele na društvenim mrežama:

"Jedan čovek se žalio svešteniku i rekao: „Oče, bolesni smo, ništa nam ne ide, nemamo posla, nikakva je situacija kući… kad će biti bolje?“ Sveštenik mu je rekao napiši na jedan papir „PROĆI ĆE“ i zakači na vrata. Da svaki dan kada ustane gleda papir i da se podseti da će proći. Posle godinu dana čovek je dođao kod sveštenika i rekao mu: Hvala Bogu svi smo zdravo, zaposlili smo se, imamo novca, odlično nam je itd. Sveštenik je rekao odličlno, samo ono ne skidaj sa vrata", ispričao je Otac Gojko.

U životu se sve menja i prolazi, ali je bitno da ostanemo pozitivni, da čak i u danima kada mislimo da je sve naopako, treba da sačuvamo optimizam. Proći će dobri i loši dani, ali je važno da mi u srcu očuvamo ljubav, veru i nadu – misiju da smo u tom trenutku života baš tamo gde treba da budemo, jer sve se dešava sa nekim razlogom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading