SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI Pijani princ pokušao da poljubi snajku, svet zgranut
EPA/Valda Kalnina

U danskoj kraljevskoj porodici izbio je totalni haos prošle nedelje kada je kraljica Margareta II, po nekima neočekivano, a po drugima, koji prate život ove porodice, sasvim predvidljivo, odlučila da unucim, zapravo deci svog mlađeg sina princa Joahima, oduzme prinčevske titule.

Odluka će na snagu stupiti od 1. januara naredne godine, a potomci princa Joahima neće imati titule prinčeva i princeza, već će im se obraćati sa ekselencijo. Upućeni kažu da je kraljica ovim želela da stavi tačku na sukobe koji već godinama traju između dva prestolonaslednika i njihovih porodica, koji su proizveli niz skanadala o kojima su mediji opširno pisali.

Princ krenuo da poljubi snajku u javnosti

Glavni skandal majstor je, prema medijima, princ Joahim, koji je, kako se pisalo, do ušiju zaljubljen u svoju snaju, suprugu princa Frederika – Meri, s kojom ovaj ima četvoro dece. 

Pedesetčetvorogodišnji Joahim, koji se već dva puta ženio, uslikan je na jednom zvaničnom događaju kako, vidno pijan, pokušava da poljubi svoju pedesetogodišnju snaju u usta, dok se ona diskretno sklanja od njega ne skidajući osmeh sa lica, kako već dolikuje članovima monarhije kad su pred očima javnosti. Danski mediji su o njegovoj zaljubljenosti u bratovljevu ženu počeli da spekulišu odmah nakon što su se Frederik i Meri venčali.

Već tada su, kažu, postojale čudne iskre između ovo dvoje. Izgleda da se ta ljubav nikad nije ugasila, čak ni nakon što se Joahim, po drugi put oženio, i to lepom Francuskinjom koja je imala isto ime kao i bratovljeva žena (Mari) i upadljivo je ličila na voljenu mu Meri. 

Joahim je imao fiksaciju na snajku i tu izgleda nije bilo pomoći, tako da se kao epilog ove njegove opsesije desilo to da su njegova deca iz dva braka - princ Nikolaj (23), princ Feliks (20), princ Henrik (13) i princeza Atina (10) - ostali bez svojih titula, što ih je, kako kažu i Joahim i Mari duboko potreslo. Zapravo, ne samo da ih je potreslo, nego princeza Mari kaže su počeli da imaju i problema u školi. 

Ona navodi primer svoje ćerke Atine, koju su drugari počeli da zadirkuju kako više nije princeza i kako je sada ista kao i oni, što je devojčicu dovelo do suza i prouzrokovalo joj traumu. Potresena je bila i Joahimova prva žena Aleksandra, koja je rekla medijima da je načinjena velika nepravda prema njenim sinovima Nikolaju i Feliksu koji nisu zaslužili ovakav tretman.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading