OVO JOŠ NISTE PROBALI Iznenadićete se kad čujete od čega prave rakiju u Kikindi
Balkan Trip

Reč je o Danima ludaje, kako u ovom severnobanatskom gradu nazivaju bundevu.

Ekipa emisije "Pogača i so", koja se emituje na Balkan Trip televiziji, odlučila je da poseti ovo interesantno i ukusno zbivanje koje ih je na prvi pogled oduševilo rapsodijom narandžaste boje i slatkih ukusa.

Na Danima ludaje možete naći najrazličitije proizvode od Pepeljuginog prevoznog sredstva - pite, rolate, krofne, džemove, slatka i nešto što nije toliko često - rakiju od bundeve koju proizvode Dejan i Danilo Jovanov, otac i sin, iz Uljme.

Dejan je rekao da se svi prvo iščuđavaju kad vide "flaširanu" ludaju: "Kažu ma daj, rakija se pravi od voća! Alo, ljudi, zašto sputavate druge da probaju od svega da prave rakiju!"

On je dodao i da su ljudi skeptični pre nego što probaju ovu rakiju, ali da odmah posle prvog gutljaja požele da kupe celu flašu.

"Ima poseban šmek. To ne može da se prepriča, mora da se proba", opisao je Dejanov sin, Danilo Jovanov.

Ovaj uspešni tandem dolazi na Dane ludaje duže od deceniju. Počeli su kao takmičari u trci za najveću bundevu, u čemu su bili i pobednici.

Prvi put su od najveće bundeve napravili pitu za celo selo, a drugi put je doveo do rakije kako je Dejan ispričao: "Na sledećem takmičenju me je voditelj manifestacije pitao šta će biti s tom bundevom, ja se okrenem i vidim flašu od rakije. Rekoh, pravimo rakiju!"

OVO JOŠ NISTE PROBALI Iznenadićete se kad čujete od čega prave rakiju u Kikindi

Balkan Trip

 

Ovo je samo jedan od specifičnih proizvoda koje možete naći na čuvenoj kikindskoj manifestaciji koju vam toplo preporučujemo da posetite kako OVDE tako i da odete tamo prvom prilikom.

Samo, ne zaboravite, ako degustirate ovu rakiju ne sedajte za volan kočije.

Ono što bi vam takođe preporučili da posetite su svakako i televizija Balkan Trip, kao i Telekomova mreža kablovskih kanala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boki

28.09.2022 13:22

Dođite vi u G. Matejevac kod Niša, da vidite od čega se sve rakija pravi.