DALAJ LAMA OTKRIVA TAJNU Saveti tibetanskog mudraca da nam u životu "sve ide kao po loju"
Foto: Wikipedia

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji su izgubili veru u ljubav i misle da se njima jednostavno neće desiti, pogledajte šta ima da poruču Dalaj Lama. Život nam često postavlja teške prepreke, pa se može desiti da s vremena na vreme izgubite kompas i da pomislite kako sreća prosto nije na vašoj strani, međutim, nije tako. 

Dalaj Lama, stari tibetanski mudrac, poručuje da vi sami krojite svoju sudbinu i da morate uzeti kontrolu u svoje ruke.

Velike ljubavi i velika dostignuća zahtevaju velike rizike.“

Morate biti spremni da preuzmete rizike kako bi vam se lepe stvari događale. Pokušajte da budete otvorenog uma i srca i da budete spremni da prihvatite osobu takvu kakva jeste bez predrasuda. Ako budete zatvoreni i nepristupačni, drugima će delovati da niste zainteresovani. Možda vam neko na početku deluje kao da nije vaš tip, ali ukoliko mu pružite šansu i rizikujete, može se desiti da je to upravo vaša srodna duša.

Ne zaboravite da je najbolja veza ona u kojoj vaša uzajamna ljubav prelazi vašu uzajamnu potrebu.“

U svakoj vezi s vremena na vreme može doći do nesuglasica. Ne možete očekivati da će vaša veza uvek izgledati isto. Kada određeni period prođe, može se desiti da stvari koje su vam ranije bile simpatične, sad postanu iritantne. Najbitnije od svega je da vaša ljubav bude dovoljno jaka da prevaziđete te prepreke i da na njih gledate kao na nešto potpuno normalno.

 "Bez obzira na vrstu poteškoća, na težinu bolnog iskustva, ako izgubimo nadu, doživeli smo pravi brodolom.“

Mudrac se ovde nadovezao na jednu drevnu tibetansku poslovicu koja kaže ‘Tragedija se treba koristiti kao izvor snage’. Sve loše stvari u životu koje su vam se desile su se desile sa razlogom. Život vam ih je poslao kako bi iz njih nešto naučili i kako biste iz te bitke izašli snažniji i mudriji. Najbitnije je da nikada ne gubite nadu, jer ako to sebi dozvolite, onda nećete osetiti istinsku sreću i lepotu življenja. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Trivuna Radodajkic

12.08.2022 13:02

DALILA-lama želi da nas prevede na Islam ,on je musliman---jer pobogu zašto kaže da bi nam išlo sve ko po loju a ne kao sve po masti-jer mi pravi Srbi jedemo mast a ne loj