KAKO DA SE ZA TILI ČAS NAĐETE NA FILMU I OSETITE KAO HOLIVUDSKA ZVEZDA
Balkan Trip

Jedno malo mesto u opštini Opovo, jednoj od najmanjih opština u Srbiji, osvanulo je na filmskom platnu i time uveličalo sve ono što se ovde nalazi i nudi. Ovde možete proći kroz vreme i izabrati koju god ulogu želite, te se prepustiti svetu sa filmskog platna. Bilo da izaberete da budete fudbaler ili ozbiljan detektiv na smrtonosnom zadatku, ovde ćete moći da nahranite vašu maštu. Interesantno je da je upravo ovde rođen i Slavko Jovanović, prvi snimatelj u Srbiji, što je očito predvidelo sinematičnu sudbinu ovog kraja. Jedna simpatična zanimljivost je i da je ovo prestonica čuvenih bebi transport ptica, roda, koje će uskoro baš ovde dobiti svoj spomenik.

Do sad ste verovatno već pogodili, pričamo o Barandi, koju je nedavno posetila ekipa emisije "Putovanje bez granica" čije bezgranične avanture možete pratiti na televiziji Balkan Trip. Ekipu ove emisije privukla je neverovatna naklonost ovog dela Vojvodine ka umetnosti i želeli su da je prikažu gledaocima na pravi način vodeći ih u svet sedme umetnosti gde je sve moguće.

KAKO DA SE ZA TILI ČAS NAĐETE NA FILMU I OSETITE KAO HOLIVUDSKA ZVEZDA

Balkan Trip

 

"Poželeo sam da prošetam Srbijom kroz različite vremenske epohe i to je ovde moguće! Prepoznajete mesta iz serija i filmova koje rado gledate", preneo je Dragiša Jestrotić, autor emisije "Putovanje bez granica", svoje utiske.

Šetajući kroz realistične kulise podelio je s gledalicu anegdotu u o prvom snimanju filma ovde, daleke 1961. godine: "Kažu da je te godine letina ostala nesakupljena zato što su svi bili statisti."

Dodao je da nije ni čudo što je Baranda privukla tolike filmske stvaraoce jer je neverovatno bogata ljudima, pričama, predelima i istorijom.

"Baranda tokom leta postaje prava filmska prestonica. Ovde kao u Holivudu, možete videti filmske zvezde", rekao je Dragiša dok je dolazio u omiljeni umetnički kafić u Barandi u kom je kroz šalu naručio da mu skuvaju kafu kao da je poznat.

Dragiša se potom, u stilu velikih zvezda, provozao fijakerom slušajući neverovatne anegdote Jovice Jovina, uzgajivača konja i muzičara. Posebno mu je bila zabavna priča o tome "kako je pevačica Cana otišla preko okeana" usred nastupa.

"Došli neki tipovi iz inostranstva puni para. Bilo veselje i oni otkupili pevačicu, pa ode Cana preko okeana", ispriča je Jovica.

"Jel se vratila?" Interesovalo je Dragišu.

Jovica je jednostavno odgovorio: "Nikad ni čuli ni videli."

Izgleda da je Cana našla jednu od tri karte za Holivud.

Celo ovo Dragišino filmsko iskustvo, sa sve numerom za veliko finale, možete pogledati OVDE, a verujte nam to što ima da se vidi nema ni na filmu.

Vašu filmsku priču potražite i na Telekomovoj mreži kablovskih kanala, a u međuvremenu ne zaboravite onu Šekspirovu koja se savršeno uklapa uz ovu priču: "Ceo svet je pozornica, gde ljudi svi glume; svak se pojavi tu i ode, i odglumi u svom životu uloge mnoge."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading