OD BEOGRADA DO SRPSKOG MORA ZA SAT IPO Cena smeštaja za odmor na Srebrnom jezeru, već od 1.700 dinara
11Tri

Srebrno jezero predstavlja jednu od turistički najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ubrazan razvoj turističke ponude uticao je da ovaj prostor razvije mnogorbojne sadržaje i atrakcije, koji uspevaju da odgovore na zahteve turista različitih želja i mogućnosti.

Srebrno jezero nudi uređene plaže i brižljivo održavanu vodenu površinu za kupanje, brojne kafiće u njihovoj blizini, sadržaje za decu i odlične smeštajne jedinice. Mi vam predstavljamo sve najvažnije informacije o Srebrnom jezeru i njegovoj turističkoj ponudi. Pronađite sve na jednom mestu i provedite predivne trenutke.

Uz povećanje broja turista, vremenom se povećavao i broj smeštaja na ovom mestu. Srebrno jezero danas nudi širok asortiman smeštaja. Ukoliko odlučite da posetite ovo mesto na nekoliko dana, u ponudu možete pronaći bezbroj hotela, apartmana, vila i soba. Cene imaju veliki raspon, u zavisnosti od onoga što želite da priuštite sebi.

Kako stići na Srebrno jezero?

Udaljenost Beograda i Velikog Gradišta koje se nalazi nadomak Srebrnog jezera je oko 110 km, tako da vam je na raspolaganju nekoliko puteva kojima možete doći do jezera iz raznih delova Srbije:

Autom - Najbolje i najbrže bi bilo da dođete do grada Požarevca koje se nalazi na samo 35 km od Srebrnog jezera i od tog dela puta jednostavno bi trebalo da pratite oznake kraj puta i uskoro će se Srebrno samo ukazati pred vama.
Autobusom - Veliko Gradište se nalazi na 2km od Srebrnog jezera, a svi autobusi staju u Velikom Gradištu, tako da do Srebrnog jezera možete doći na dva načina: mini busom ili taksijem. Autobusi koji imaju redovne linije mogu vas dovesti do Velikog Gradišta ili Požarevca. Arriva Litas ima svoje autobuse koji često putuju do Požarevca i cena karte iznosi 1435 RSD.
Vozom - Železnička stanica nalazi se u Požarevcu, tako da ukoliko želite možete doći vozom do Požarevca, gde ćete potom presesti na autobus i doći do Velikog Gradišta. Autobuska i železnička stanica u Požarevcu su jako blizu i udaljene su svega 200m, piše bookaweb.com.

Smeštaj na Srebrnom jezeru

Ako želite mesto tik pored Srebrnog jezeram, prema "Booking" sajtu, pojedini apartmani dostupni su vam za već od 1.760 dinara sa skroz korektnom ocenom 8,0 - (Jedno noćenje za 2 osobe). Ali uglavnom cene apartmana u blizini jezera se kreću od 2.000 do 7.000 dinara (Jedno noćenje za 2 osobe).

Ukoliko želite luksuzniji odmor, cene polupansiona ili punog pansiona se kreću od 5.000 do 11.000 dinara.

Aktivnosti za turiste na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero ima mogućnost da pruži mnogim turistima mnoštvo aktivnosti:

Kupanje u jezeru - Tokom leta ovo jezero broji najveći broj turista koji uživaju u njegovoj toploj i čistoj vodi. Nivoi vode su različiti i ima dovoljno prostora za sve, tako da Srebrno jezero tokom leta može da bude i odlučna zamena za more.

Aktivnosti na vodi - Aqua Club je kompleks bazena sa mnoštvom vodenih atrakcija za sve uzraste. To je savršen vid zabave i često prime i preko 1200 posetilaca. Ovaj vodeni park se nalazi u neposrednoj blizini jezera i jedna od najpopularnijih atrakcija jesu vijugavi i dugački tobogani.

Sadržaji za decu na Srebrnom jezeru

Ukoliko se odlučite da svoj odmor sa decom provedete na Srebrnom jezeru, ovaj kraj ima bogat sadržaj koji će zainteresovati vaše mališane i učiniti vaš odmor pravim, porodičnim uživanjem.

Kampovanje kraj jezera - Kamp Srebrno Jezero se nalazi na atraktivnoj lokaciji uz obalu uređenog i uvek posećenog Srebrnog Jezera. Iznajmljivanje kamp prikolice će vas koštati 1200 din, dok će iznajmljivanje mesta za prikolice u prolazu koštati 600 din.Postoji još jeftinija varijanta: za svega 300 dinara možete pronaći savršeno mesto za šator.
Sportske aktivnosti - Srebrno jezero ima odlične sportske terene za sve ljubitelje aktivnog odmora i zdravog života koji žele da na svom odmoru nastave da se bave sportom ili treningom. Na Srebrnom jezeru možete iznajmiti pedaline, igrati odbojku na pesku, ploviti kajakom ili uživati na teniskom terenu i mini golf terenu. Kao što vidite, mogućnosti za zabavan i aktivan odmor je dosta.
Krstarenje jezerom - Brod Silver Star odvešće vas na tročasovno krstarenje plavim Dunavom na kom možete uživati u nestvarnoj prirodi jezera i njegove okoline, kao i u panorami Velikog Gradišta. Ovo krstarenje odvešće vas i do srednjovekovne tvrđave zvane Golubac, tako da će ugođaj biti potpun.
Biciklizam - Biciklistička i jogging staza koja se prostire čitavom obalom Dunava pravi je izazov za sve ljubitelje sporta i trčanja. Okružena zelenilom, netaknutom prirodom i dužine 2,7 km, ova lepo uređena staza počinje od marine na Srebrnom jezeru i završava se u Velikom Gradištu.

Aqua Club - Silver lake resort osmislio je ovaj zabavan vodeni park u kome će najmlađi posetilaci posebno uživati. Akva park se prostire na impresivnih 1500 m2 i poseduje jedan bazen koji je nameljen samo deci do 3 godine. Bazeni imaju nekoliko tobogana koji vas spuštaju direktno u vodu.
Igralište za najmlađe - Na šetalištu pored Srebrnog jezera, u blizini restorana Sidro, nalazi se lepo uređen i bezbedan kutak za najmlađe posetioce. Sa ljuljaškama, klackalicama i toboganima i vrteškama, ovaj prostor za decu na otvorenom je pravo mesto za zabavu i druženje mališana.

Parking i javne garaže na Srebrnom jezeru

Parking servis na teritoriji opštine Veliko Gradište naplaćuje jednu zonu parking usluga. Naplata naknade za korišćenje parkirališta se vrši od 8 do 15 h, subotom do 13 h, dok je nedeljom kao i državnim praznicima parking besplatan. Javnih garaža još uvek nema.

Naplata parkinga se vrši preko sms ili kupovinom karte u kisocima ili menjačnicama. Sve što treba da uradite jeste da pošaljete jednu poruku na brojeve 8821 i 8822. Cena za jedan sat iznosi svega 36 dinara, tok će vas dnevna karta koštati 200 din.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mish

14.07.2022 14:22

Plaza je zaista lepo uredjena. Ali je zato voda uzasno prljava,narocito u blizini obale!