Psiholozi otkrivaju: Način na koji jedete govori dosta o vama
Foto: Shutterstock

Da li jedete sporo ili brzo?

Na primer, ako imate tendenciju da jedete sporo, volite da imate kontrolu nad situacijom i znate kako da cenite život, rekla je dr Džulija Horms, psiholog specijalizovan za ponašanje u ishrani.

Ali oni koji brzo jedu imaju tendenciju da budu ambiciozni i nestrpljivi - da li to zvuči kao neko koga poznajete, ili možda baš vi?

Oni koji brzo jedu obično su takođe i odlični u obavljanju više simultanih zadataka. Uz to, ovi ljudi su sjajni partneri.

Ako volite da isprobavate novu hranu i nove ukuse, to znači da imate izraženu avanturističku stranu, dok oni koji su izbirljivi mogu patiti od anksioznosti.

Osim brzine kojom jedete, vaše preferencije kada je u pitanju hrana takođe govore mnogo o vama, od toga kakva jaja volite, da li vam je šnicla jače ili slabije pečena, do toga kakav tost preferirate.

„Često se ni ne udubljujemo u to šta i kako jedemo. Međutim, način na koji pripremamo i jedemo hranu može mnogo reći o tome ko smo, šta smo i kakva smo ličnost”, rekao je psiholog Li Čejmbers.

„Način na koji pripremamo hranu često je prozor u to kako planiramo i gradimo svoj život.”

„Što se tiče toga kakva je naša hrana u trenutku kada je jedemo, ona otkriva kakav smo tip osobe, na primer da li uvek igramo na sigurno ili volimo rizik, da li smo takmičarski nastrojeni ili opušteni, a može biti i simbol onoga što vi predstavljate.”

Jaja – tvrdo kuvana ili rovita?

Da li preferirate tvrdo kuvana ili rovita jaja? Odgovor govori mnogo o vama kao osobi.

Li je otkrio da su ljubitelji tvrdo kuvanih jaja strpljivi, otporni i razboriti, a oni koji koji preferiraju rovita brzo reaguju, maštoviti su i energični.

Šnicla – slabije ili reš pečena?

Da li ste se ikada zapitali kako neki ljudi mogu da uživaju u krvavom odresku, dok drugi vole da je reš pečen?

Odgovor leži u vama, prema psihologiji – pa, šta nam to govori?

Ako preferirate dobro pečeno meso, verovatno ste neko ko stvari voli da radi malo sporije, ko uživa u životu i ko je veoma obziran prema ljudima koji ga okružuju.

Ali za ljubitelje slabije pečenog mesa uglavnom važi da su ekstrovertni, kreativni i uzbudljivi i neko ko sa velikom energijom i strašću pristupa svim aktivnostima.

Čokolada – hladna, iz frižidera ili na sobnoj temperature?

Pitanje nije da li volite čokoladu ili ne, već gde je čuvate.

Neki je vole hladnu i čuvaju u frižideru, dok je drugi drže na sobnoj temperaturi.

Ako vam ovo drugo odgovara, smatra se da ste dinamični, jednostavni i spremni za saradnju.

Ali ako čokoladu čuvate u frižideru, vi ste puni života, kulturni i uvek gledate u budućnost.

Krompirići – pomfrit ili kriške?

Krompir je prilog mnogim jelima, ali ukoliko bi vam bio dat izbor, koju od ove dve opcije biste izabrali?

Smatra se da su ljubitelji krompira sečenog na kriške vredni, konzervativni i odani, dok su ljubitelji pomfrita često radoznali, moderni i imaju mladalačku energiju.

Tost hleb – blago ili jako tostiran?

Često se raspravlja o tome koji je namaz najbolji za tost, ali način na koji ga prepecate zaista govori mnogo o vama. Lagano tostirano ili reš, to je pitanje – pa, šta više volite?

Za one koji preferiraju zlatno smeđu boju njihovog sendviča se smatra da su pomalo perfekcionisti, ali su često praktični i prilično popularni.

Ali za one koji više vole tamne i hrskave kriške hleba se veruje da su slobodne volje, samodovoljni i pomalo traže adrenalin.

Puter od kikirikija – kremast ili sa komadićima kikirikija?

Koji puter od kikirikija više volite - da je maksimalno kremast, ili volite da osetite hrskavost pod zubima?

Romantičari među nama verovatno preferiraju kremastu opciju, što takođe znači da ste mirni i razumni, kaže Li.

Smatra se da su oni koji radije biraju drugu opciju domišljati, temeljni u svemu što rade i da su generalno tople osobe u čijem društvu svi uživaju.

Komentari (0)

Loading