Najstarija optička iluzija na svetu: Životinja koju prvu vidite, otkriva dosta o vašoj ličnosti
Printscreen/Twitter

Iluzija koja ne prestaje da intrigira ljude je zapravo skulptura uklesana u kamenu a nalazi se u hramu Airavatesvara u Indiji. Veruje se da je stara preko 900 godina.  Osim što je izvanredno umetničko delo iz dinastije Čola, to je takođe fascinantna optička iluzija – i jedna od najranijih koje su poznate svetu.

Gravura prikazuje bika i slona koji izgleda kao da dele istu glavu. Ali čija je glava? Ako pokrijete telo nogu životinje sa leve strane, onda je očigledno da je reč o slonu. Ako isto uradite s desne strane, na levoj se izdvaja bik sa glavom podignutom nagore.

Ono što je zanimljivo kod ove iluzije jeste što ne možete da vidite dve životinje istovremeno, a upravo je to ono što su vajari koji su je napravili i hteli. Jer, upravo ona koju ste uočili, otrkiva najvažnije karakteristike vaše ličnosti…

Dakle, koja vaša najvažnija osobina je razotkrivena?

Bik

Ako prvo vidite bika, to očigledno znači da ste tvrdoglavi i beskompromisni, Znate kako da ostanete jaki i pozitivni u trenucima kada to većini deluje nemoguće. Uporni ste da „isterate svoje“ i odbijate da se menjate, ponekad i na svoju štetu.

Slon

Ako prvo vidite slona, to znači da ste lojalni i da poštujete svoje prijatelje i porodicu. Promišljeni ste i pažljivi i prema ljudima se odnosite sa ljubaznošću i poštovanjem. Vama se drugi često poveravaju jer znaju da nikada nećete odati njihove tajne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading