SKUVAJTE NAJBOLJU KAFU SVAKI PUT! Čuveni Tiago je pronašao grad koji krije TAJNU njenog spremanja
Balkan Trip

"Hoćemo na kafu" je rečenica koja znači mnogo toga, od pravljenja pauze u napornom danu, preko kilometarskih razgovora s najboljim prijateljima do poziva na "randevu". Domaća iliti turska kafa nekako zauzima primat na našim pićovnicima. Iz nje se čak proriče i sudbina. A da li ste znali koji je najbolji način za kuvanje ove kafe?

To je za vas otkrio Tiago Fereira, voditelj emisije "Tiagov Balkan" koja se emituje na televiziji Balkan Trip. Tragom ovog omiljenog nam napitka, Tiago je otišao u Sarajevo gde ga je sačekao njegov prijatelj Mustafa Nikšić koji ga je poveo u radnju Kenana Hidića. Kenan neguje kazandžijski zanat koji je tradicija u njegovoj porodici.

Kada su ušli u radnju, Mustafa je rekao Tiagu: "Hoću da ti pokažem najvažniju stvar! Zbog toga smo došli", a zatim mu je pokazao prave ručno rađene džezve i dodao da se one dan danas koriste za kuvanje kafe koja zbog takvog načina pripreme ima specifičan ukus.

"Čuo sam da su ove džezve neuništive", prokomentarisao je Tiago.

"To su baš neuništive", nadovezao se majstor Kenan i odmah to dokazao na veoma originalan način, tako što se popeo na džezvu.

SKUVAJTE NAJBOLJU KAFU SVAKI PUT! Čuveni Tiago je pronašao grad koji krije TAJNU njenog spremanja

Balkan Trip

 

Tiago je saznao svašta nešto o ovom interesantnom zanatu i samom spravljanju kafe, a i izašao iz radnje sa jednim posebnim suvenirom. Kojim, pogledajte OVDE.

Još ovakvih priča o tradiciji i kulturi Srbije i Balkana čeka vas samo na telekomovoj mreži kablovskih kanala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading