MOMENAT ZA PAMĆENJE Dragiša se spremio za sve izazove na planini Stolovi, ali onda je usledilo nešto neverovatno
Balkan Trip

Dragiša Jestrotić nije samo voditelj popularne emisije „Putovanja bez granica”, već i poznati veterinar, a njegova ljubav prema životinjama je došla do izražaja kada se uputio na padine planine Stolovi.

Čuo je od meštana da ovde postoji krdo divljih konja koji žive nesmetano po pašnjacima Stolova. On se odmah uputio da ih vidi. Dugo je pratio njihove tragova dok ih napokon nije našao.

– Ovo je jedan harem, verovatno pastuv i dve kobile – objašnjava Jestrotić – koji se izdvojio malo niže planinskih vrhova, tamo gde nema snega, gde mogu da pasu i gde ima hrane.

Dragiša se pažljivo spremio i opremio za ovaj nepredvidivi izazov, a onda je usledilo nešto neverovatno. Konji su mu se oduševili. Mada, i kukuruz koji im je doneo je svakako doprineo prvoj impresiji koju je Dragiša na njih ostavio.

- Oni su ovde cele godine, surovo se bore za svoj opstanak, imaju mnogo predatora, ali kad ih vidite toliko su pitomi i toliko vam se obraduju da ustvari shvataju da ljudi koji dolaze su svi njihovi prijatelji, kaže Dragiša.

MOMENAT ZA PAMĆENJE Dragiša se spremio za sve izazove na planini Stolovi, ali onda je usledilo nešto neverovatno

Balkan Trip

 

Kako je ovaj nesvakidašnji susret izgledao, možete pogledati OVDE.

A za još ovakvih bezgraničnih avantura, predlažemo vam da se uputite na telekomovu mrežu kablovskih kanala gde vas čekaju nepresušni izvori uzbuđenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading