KAKO SE VRATILA IZ BELOG SVETA I NAPRAVILA VODENICU IZ BAJKI?
Promo

Kulturista Boško Kozarski je, u svom pohodu po balkanskim krajevima, stigao u Ljuboviju. Sačekala ga je njegova drugarica Jelena, direktorka Turističke organizacije ove opštine.

Jelena je povela Boška do jedne vodenice koja ga je iznenadila bajkovitim izgledom.

 

– Izgleda kao kućica malog patuljka – uzviknuo je Boško.

Ali to nije bilo jedino iznenađenje. Vodenicu ne vodi vodeničar već – vodeničarka.

Zorica je decenijama živela i radila u inostranstvu kad ju je privukao zov rodnog kraja. Vratila se u Ljuboviju i obnovila vodenicu svog ujaka i dede.

Odmah je ponudila Boška i Jelenu ljutom vodeničarskom.

– Ideja je došla spontano, ja sam iz ovog kraja rodom – objasnila je Zorica – Vodenicu patim iz detinjstva i nisam htela da pustim da propadne.

 

Ovde može da dođe ko želi i samelje brašno. Ako ne zna, tu je vodeničarka da pokaže.

Posetioci mogu da se okupaju u jazu pored vodenice, mogu da kupe jabukovo sirće koje Zorica pravi a, naravno, i da probaju vodeničarsku rakiju.

– Ako se neki kadar zaljulja, znajte da je kriva naša vodeničarka! – dodao je Boško nazdravljajući sa snimateljima.

Pored bajkovite vodenice, Kulturista je u Ljuboviji obišao i hranilište za beloglave supove u kanjonu Trešnjice, planinarski dom kod čika Pere, vozio se kvadovima do vrha planine, i gostio se u domaćinstvu Živković.

Više o tome možete videti u celoj epizodi:

A u plejlisti možete videti i ostale uzbudljive epizode serijala „Kulturista”!

„Kulturista” je putopisna emisija koja vodi ljubitelje putovanja po regionu kroz prizmu balkanskog kulturnog i istorijskog nasleđa. Autor i voditelj emisije je Boško Kozarski, koji gledaocima odgovara na sva pitanja koja su hteli da postave, a nisu imali koga da pitaju.

Emisija „Kulturista” se emituje svakog petka u 14:30 časova, sa reprizom u 22.00h istog dana, samo na Balkan Trip televiziji.

Televizija Balkan Trip je prava stanica za sve turiste i avanturiste koji su zaljubljeni u balkansku prirodu, kulturu i gastronomiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading