MISLIO JE DA JE DO SADA SVE PROBAO, A ONDA SE IZNENADIO!
Balkan Trip

Međutim, njegov stari prijatelj, somelijer Ljuban Očigrija, rešio je da ga vodi na sajam vina u Hajatu gde se okupljaju svi najbolji balkanski vinari i njihova vina kakva se retko nalaze.

Ovo će biti veliki izazov za Dejana, jer će mu biti teško da odluči odakle da krene. Srećom, ima eksperta uz sebe.

– Ljubana Očigriju ne moram naročito da predstavljam – reče nam Dejan – uradio sam to kad je bio prvi domaćin u jednoj od naših prvih emisija Gurmana! Ljuban je moj stari prijatelj, sjajan je somelijer i, podrazumeva se, veliki gurman!

Ljuban ga je prvo vodio u restoran Taurunum Pogled koji, kako mu samo ime kaže, ima fenomenalan pogled na Zemun i Dunav.

Ovde su ih čekali specijaliteti kuće, domaće vino i domaće pivo. Nakon toga su nastavili u hotel Hajat gde se okupljaju svi najbolji vinara sa celog Balkana i predstavljaju svoju ponudu. Tu su čuveni vinari Tonković, Radovanović, Puklavec, Virtus, Drašković, Plantaža, Kovačević…

– Ljuban i ja se zapričamo na svakom štandu. Moraćemo da se ubrzamo ako hoćemo sve da ih obiđemo! – primetio je Dejan.

Posebnu pažnju

Kako je bilo u restoranu Taurunum Pogled i šta su još Dejan i Ljuban imali da kažu o vinima pogledajte u celoj epizodi OVDE, a u plejlisti možete videti i ostale uzbudljive epizode serijala „Gurman”!

„Gurman” je emisija posvećena iskrenim ljubiteljima hrane i pića, i prati Dejana Dragićevića, nekada košarkaša a sada velikog gurmana, u potrazi za specijalitetima svih vrsta.

Emisija „Gurman” se emituje svakog ponedeljka u 14:00 časova, sa reprizom u 21.00h samo na Balkan Trip televiziji.

Televizija Balkan Trip je prava stanica za sve turiste i avanturiste koji su zaljubljeni u balkansku prirodu, kulturu i gastronomiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading