Nova legenda počinje ove jeseni: Konačno objavljen tizer za "Gospodara prstenova: Prstenovi moći" (VIDEO)
Foto: Printscreen

"Amazon" je konačno objavio dugo očekivani tizer za svoju predstojeću TV adaptaciju Tolkinovog univerzuma. Raskošna visokobudžetna produkcija i izuzetna scenografija otkrivaju u jednominutnoj zazubici neke poznate i pregršt novih likova iz jednog od najpopularnijih svetova epske fantastike.

"Pre kralja. Pre družine. Nova legenda počinje ove jeseni...“, navodi se u tizeru za prvu sezonu serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći – najskupljeg TV programa u istoriji sa etiketom i cenom od 465 miliona dolara samo za prvu sezonu.

Prstenovi moći prate dešavanja iz Drugog doba Tolkinovog univerzuma (nekoliko hiljada godina pre događaja iz filmova) i kovanje prstenova moći koji su omogućili mračnom gospodaru Sauronu da zavlada velikim delom Srednje zemlje.

Među scenama koje su prikazane na poluvremenu Superboula mogu se videti neki dobro poznati likovi (mada mnogo mlađi) - Galadrijela (Morfid Klark) i Elrond (Robert Aramajo), ali i neki do sada novi likovi, poput patuljačke princeze Dise (Sofija Nomveta) i vilenjaka Arondira (Ismael Kruz Kordova).

Iako kratak, iz tizera se može mnogo toga uočiti. Počinje sa kadrom (najverovatnije) Romene, najvećeg lučkog grada Numenora, moćnog ljudskog ostrvskog carstva koje je igralo ključnu ulogu u borbi protiv Saurona i kasnije u Srednjoj zemlji oformilo kraljevstva Arnor i Gondor.

Nova legenda počinje ove jeseni: Konačno objavljen tizer za

Foto: Printscreen

 

Galadrijeli je definitivno dato najviše prostora, a jedan od kadrova se čini da prikazuje prelazak vilenjaka iz Valinora u Srednju zemlju preko ledenog predela Helkaraks.

Nova legenda počinje ove jeseni: Konačno objavljen tizer za

Foto: Printscreen

 

Jedan od likova koji se nakratko pojavljuje je i Gil Galad u zlatnoj odeždi – veliki kralj Lindona, vilenjačkog kraljevstva koje se uz pomoć Numenora tokom čitavog Drugog doba bori protiv Saurona i iz kojeg su se Galadrijela i Elrond otisnuli i osnovali Rivendel i Lotlorijen.

Nova legenda počinje ove jeseni: Konačno objavljen tizer za

Foto: Printscreen

 

Naracija u tizeru je skromna i čini se da je za nju zadužena za sada nepoznati ženski lik, mada se sa priličnom sigurnošću može reći da je u pitanju hobitkinja. Iako u ovo doba nema Okruga, delove Srednje zemlje naseljavali su preci hobita – pleme harfuta.

Sasvim je sigurno da će „Amazon“ narednih meseci otkrivati još detalja i objavljivati nove trejlere pre nego što serija počne da se premijerno prikazuje 2. septembra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading