U JEDNOJ STVARI SVI GREŠIMO Moćan trik sa lopatom za lako čišćenje snega
Privatna arhiva

U našoj zemlji pao je dugo iščekivani sneg, ali to podrazumeva i da taj sneg moramo da čistimo, kako sa automobila, tako i ispred kuća, zgrada…
To, verovatno, nikome nije baš omiljena aktivnost, ali postoji nekoliko trikova koji će vam je znatno olakšati i ubrzati.

Jedna od stvari koja može da vam pomogne je ulje za kuvanje, koje ćete naneti na lopatu. To će sprečiti da se sneg lepi za nju, a takođe će sneg i brzo sklizati sa nje kada ga lopatom zahvatite.

Kada je reč o čišćenju snega, jedna od najgorih stvari koju možete da uradite je da čekate da dobrano napada, pa da tek onda izađete da čistite. Umesto toga, bolje je da imate „raspored“, tj. da čistite na svakih nekoliko sati, u zavisnosti od toga koliko pada.

Nije retkost ni da se poklizamo dok čistimo sneg! Da biste to sprečili, obujte jedan par čarapa preko čizama, jer će one obezbediti trenje o površinu i sprečiti padove.

Sa snegom, kao što znamo, često u paketu dolazi i led, ali postoji trik koji može da vam pomogne da se brzo rešite leda. Nakon što ste očistili sneg, ako ispod ima leda, pomešajte kašičicu tečnosti za sudove, kašiku medicinskog alkohola i 3,7 litara vode, pa ovu tečnost pospite tamo gde ima najviše leda.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading