SENZACIONALNO! ŽENI IZ BORČE NA RAČUN LEGLO 55.000 DINARA Nije htela da uzme tuđe i odmah vratila novac, a onda je doživela pravi šok
Alo/ Ilustracija

Kad je neko čovek u pravom smislu te reči, naviknut je da čini dobro i da na svet oko sebe gleda više srcem nego očima, baš poput jednog preduzetnika iz Borče.

Naime, uoči praznika, ovaj preduzetnik je odlučio da nagradi svoje zaposlene, ali prilikom uplate novca nije stavio svoje ime, već simbolično - Božidar Batić.

Ovu toplu priču o ljudskosti, časti i poštenju, kako "Božidara Batića" tako i jedne od njegovih radnica, na svom Fejsbuk profilu podelila je Borčanka, Nena Lovre, akter događaja koji je razgalio srca velikog broja ljudi na društvenim mrežama.

Kada je "Božidar" uplatio novac na šalteru u banci kod Nene, jedna devojka koja radi kod njega, kontaktirala je banku, sa rečima kako želi da vrati novac u iznosu od 55.000 dinara onome ko joj je uplatio, ne znajući o kome se radi, pošto, kako je rekla, ne želi nekome da uzima novac, greškom uplaćen na njen račun.

Objavu vam prenosimo u celosti:

"Pre par dana dođe komšija da uplati neka sredstva na račun, ja pomalo začuđena imenom na uplatnicama, jer znam kako se zove, ali 'kontam', možda ga neko zamolio za uslugu, pa ne komentarišem.

Dan posle, jave mi iz platne institucije da je po nekoj uplatnici novac vraćen i da nemaju pojma zašto. Naravno kontaktiram komšiju, dođe juče i ispriča mi, po meni, pravu novodišnju priču koju delim sa vama. On je vlasnik male firme, posluje dosta uspešno, pa je odlučio da svoje zaposlene obraduje za Novu Godinu i Božić i otuda ono Božidar Batić, namerno nije napisao Božić Bata, da ne bude baš očigledno.

Problem je nastao jer je devojka, čiji je nalog vraćen, kad je dobila poruku da su joj 'legla' sredstva, nazvala banku i insistirala da vrate pošto ona ni od kakvog Batića ne očekuje uplatu i to je sigurno greška i glupo joj je da neko, ko verovatno očekuje uplatu, bude uskraćen sad pred praznike.

Rešili smo problem, sve zaposlene je ipak obradovao 'gazda' mada taj izraz baš ne voli: 'Nisam ja gazda i nisu oni moji radnici, samo rade sa mnom', rekao mi je i potvrdio da nikad nisu svi isti, koliko god da se koristi ta floskula. Ostavio mi je stari nalog, treba mi za arhivu, a čokolada 'ušuškana' ispod, je nešto, što se njemu podrazumeva. Jer on je Božić Bata", napisala je Nena Lovre.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading