DA LI STE "LUDI" AKO KOMUNICIRATE SA ŽIVOTINJAMA  nauka kaže o onima koji pričaju sa drugim živim bićima
Foto: Shutterstock

Svako ko ulogu psa, mačke ili druge životinje, prepušta samo definiciji kućnog ljubimca ili bića potrebnog za svrhu ishrane ili neku drugu, podređenu ljudskim potrebama, koja nema veze sa plemenitim osećanjima, očigledno nikada nije razmišljao dublje ili dalje od okvira tradicije gledanja na "niže vrste".
Ne kaže se džabe da su životinje najbolji čovekovi prijatelji, a kada ih tako i doživljavate, oni će to sigurno osećati.

To takođe znači da se brinete za njih onako kako se brinete i za sebe, ako ste se već povezali, a ta povezivanja sigurno nisu slučajna, kao ni veze među ljudima. Životinje se između sebe, takođe, ne povezuju slučajno. Sve je stvar kosmičkih spojeva i prirode.

Ako komunicirate sa životinjama i ako vas zbog toga okolina popreko ili sumnjičavo gleda, nemate razloga za brigu. Kao i što sami osećate i verovatno već znate, a nemate potrebe da to i objašnjavate, znajte da i naučnici kažu da imate naprednu svest koja razume da se sve vrste na zemlji, potpuno preklapaju i u načinu života, i u komunikaciji kao i osećajima.

Stoga je i veoma sporna tema na šta ljudska vrsta "ima pravo" kada je život drugih vrsta u pitanju a gaji se tradicijom, u većem delu sveta, bez razmatranja.

Ono što nas razlikuje jeste "jezik". Kao što različiti narodi govore različite jezike, a razumeju organizaciju života drugih naroda, tako je i sa životinjama, koje imaju svoju jasnu organizaciju života, koja je toliko savršena, da se ni nauka još nije "snašla" po pitanju otkrivanja svih pravila života van ljudske civilizacije.

Iako ljudi često smatraju da su oni koji pričaju sa životinjama detinjasti, pa čak i čudni, to jednostavno nije slučaj. Ono što jeste čudno, to je nedostatak osećaja da su, iz ugla univerzuma, životinje i insekti, ravnopravna bića sa ljudima, bilo to čudno ili ne.

Osobe koje se obraćaju  drugim živim vrstama, zapravo su  inteligentnije i kreativnije od onih koje to ne rade.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading