DIREKTAN UDAN NA HRIŠĆANSKU EVROPU Ko hoće da bude deo Unije ne sme da koristi reči „Božić“ i „vreme Božića“
Foto: Youtube/Printscreen

Ruši se hrišćanski identitet Evrope, namera je da se ponište njeni hrišćanski koreni kako Evropa ne bi bila ono što jeste više od hiljadu godina – hrišćanska. Nameće se globalizam kao glavna ideologija novog svetskog poretka, na tome se radi sve agresivnije i sve intenzivnije. Srbija će, ako želi da uđe u Evropsku uniju, sve to morati da prati i prihvati.

Ovako sociolozi i verski velikodostojnici tumače dokument Evropske unije u kome se zvaničnicima EU preporučuje da ne koriste reč Božić ili oznake tipa „u vreme Božića“, ali ni izraz krsno ime, nego neutralno – prvo ime.

– Ne slavi svako hrišćanske praznike… Takve rečenice mogu biti stresne, zato treba govoriti „praznično vreme“ – preporučuju se u dokumentu koji je sastavila evropska komesarka za ravnopravnost i jednake mogućnosti Helena Dali. Materijal ima 30 stranica i nosi naziv „Uputstva za inkluzivnu komunikaciju“.

U njemu je, takođe, navedeno da treba izbegavati oslovljavanje sa „dame i gospodo“, i obraćati se sa – „drage kolege“. Ne treba koristiti ni gospođa ili gospođica, zbog rodne korektnosti.

Kao obrazloženje navedeno je da bi ova uputstva trebalo da posluže „da se od EU stvori unija jednakosti“, ali i da se stvori polno, verski i rasno neutralni jezik...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera ložač

05.12.2021 13:00

Dobro.... Zato će da slave sretan,, Bajram,, i slično