GDE POBEĆI IZ BEOGRADA NA 48 SATI Ovo je spisak najjeftinijih evropskih gradova za vikend putovanja
Alo

Mnogi se zato pitaju koji su gradovi u Evropi najjeftiniji za vikend putovanje, a iznenađujuće je koja su se mesta našla na vrhu ove liste, piše Bizlife.

Zanimljiva informacija je da je grad, koji je retko kada prvi na listi želja putnika Tirana, najjeftiniji grad za turiste, sudeći po sajtu Post Office Travel Money. Najskuplji grad za vikend putovanja je glavni grad Norveške, Oslo.

Na sajtu Post Office Travel Money svake godine upoređuju se troškovi kratkih odmora u gradovima širom Evrope gde je moguće videti koje su destinacije najjeftinije ili najskuplje i pre nego što krenete da planirate putovanja. Istraživanje je namenjeno standardu građana Velike Britanije.

Najjeftiniji Tirana, najskuplji Oslo

Dakle, u Tirani ćete najmanje potrošiti od svih analiziranih gradova,u proseku 180 evra. Za kafu ovde treba da izdvojite tek 70 centi, a za dva noćenja manje od 80 evra.

Najskuplji grad, s druge strane, je glavni grad Norvešle. Za Oslo će vam biti potrebno oko 500 evra za vikend. Pivo ćete u ovom gradu platiti u proseku 10 evra, a dva noćenja u hotelu sa tri zvezdice 200 evra.

Na drugom mestu gradova našle su se Katovice na jugu Poljske, a na trećem glavni grad Litvanije – Vilnjus.

U top 10 najpovoljnijih gradova za vikend-odmor se našao i glavni grad Hrvatske, i to na sedmom mestu. Post Office Travel Money izračunao je da vam u Zagrebu za vikend treba oko 245 evra.

Ono što je takođe zaključak ovog istraživanja jeste da je više od 40 odsto od ispitanih 40 gradova zabeležilo niže cene ove godine. U sedam ispitanih gradova došlo je do povećanja cena od 5 odsto.

Osim Osla, jooš nordijskih gradovova smatra se najskupljim. Cene u Stokholmu, Helsnkiju, Kopenhagenu i Rejkviku su više nego duplo veće od onih u najjeftinih šest gradova.

Najpovoljniji evropski gradovi u 2021. godini prema City Costs barometru:

1. Tirana, Albanija

2. Katovice, Poljska

3. Vilnjus, Litvanija

4. Lisabon, Portugal

5. Riga, Letonija

6. Varšava, Poljska

7. Zagreb, Hrvatska

8. Budimpešta

9. Bratislava

10. Krakov, Poljska

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading