PRIVILEGIJE LJUDI "PLAVE KRVI" Da li je engleskoj kraljici potrebna vozačka dozvola ili pasoš?
EPA/VICKIE FLORES

Nekome to ne treba. Ne mislimo na sve one prekršioce koji nastavljaju da voze čak i nakon oduzimanja vozačke dozvole, kao i na one koji nikada nisu polagali vozački ispit, a redovno učestvuju u saobraćaju upravljajući jednim od vozila za koje je potrebna navedena isprava, piše Index.hr

Naime, postoji izuzetak, odnosno jedno lice koje ima privilegiju da zbog svog statusa ne mora imati vozačku dozvolu za legalno upravljanje automobilom.

To je upravo ono što engleski zakoni dozvoljavaju kraljici.

Po zakonu, niko nema osnova da od kraljice traži vozačku dozvolu ako je vidi za volanom. Dakle, ako se odlučila da sama vozi automobil, to bi trebala učiniti, bez ikakvih zakonskih prepreka.

Recimo da je kraljica tokom Drugog svetskog rata vozila kola hitne pomoći, a prošla je i osnovnu obuku za vojnika. A da stvar bude bolja, automobil koji koristi engleska kraljica ne mora ni da bude registrovan, pa samim tim nema ni dozvolu.

Naime, komad lima mogao bi poremetiti harmoniju njenog automobila. Kraljici čak ne treba ni pasoš, a nije ga ni imala kada je putovala u svaku od 116 zemalja koje je posetila tokom svog života.

.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Koviljka

15.08.2021 07:06

Kraljica je bila automehanicar za vreme rata I normalno je da I'ma dozvolu za voznju Dozvole se ne produzavaju kao kod Nas na nekoliko godina