RENOVIRAJTE CELU KUHINJU ZA 120 EVRA: Potrebna je samo jedna stvar (VIDEO/FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

 

Beki je kreativka, majka dvoje dece, a nedavno se preselila u kuću izgrađenu osamdesetih godina prošlog veka. Redovno na Instagramu pokazuje svoje ideje za transformisanje svake prostorije sa malim budžetom.

Svoju retro kuhinju, u kojoj preovladava drvo, renovirala je pomoću četiri kante bele farbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becky @21 Oakham (@21oakham)

“Želela sam da ima mat završnicu, a ne sjaj”, rekla je ona za britanske medije.

Takođe je ofarbala pločice specijalnom farbom za tu namenu, koja je koštala svega 10 funti, a onda je dodala i završni premaz, koji je koštao 9 funti.

Što se podova tiče, Beki je odlučila da zadrži originalne pločice, ali im je dala industrijski stil tako što ih je očistila posebnom tehnikom.

“Koristila sam ekstremno sredstvo za čišćenje, a sve sam obavila pomoću specijalnih četki koje se stavljaju na bušilicu”, otkrila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becky @21 Oakham (@21oakham)

“Kuhinja je bila od tamnog bora i nije bila po našem ukusu. Takođe, prostor je izgledao vrlo mračno i depresivno, a želeli smo da dobije prozračan, moderan izgled”, ispričala je Beki.

Prvo je nanela tri sloja farbe na pločice. Zatim je ofarbala sve zidne obloge i ormariće. Rekla je da je sa drvenarijom imala više problema nego sa zidovima, jer obloge su brže upijale farbu.

Dok se sve sušilo, započela je zastrašujući zadatak čišćenja podnih pločica.

“Provela sam oko četiri sata nad njima i mogla bih lako provesti dane, ali dovela sam ih na zadovoljavajući nivo“, rekla je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becky @21 Oakham (@21oakham)

Nakon što je sve ofarbano, ostalo je da transformiše srebrnu čeličnu sudoperu koja se nikako nije slagala sa zlatnim uređajima. Međutim, kako nikada pre nije koristila sprej za sudoperu, bila je zabrinuta da se boja može skinuti vremenom, jer se sudopera najčešće koristi.

“Odlučili smo da ostavimo unutrašnjost sudopere istom, jer se najviše koristi, ali da ofarbamo okvir. Onda je poslednji posao bio dodavanje novih zlatnih drški na ormare i fioke koje takođe pomažu u u celokupnom izgledu prostora”, rekla je Beki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becky @21 Oakham (@21oakham)

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Komentari (0)

Loading