Čovek je ilegalno ubio više od 70 ugroženih tigrova, a nakon 20 godina je konačno uhapšen!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Muškarac osumnjičen za ubistvo 70 ugroženih tigrova u Bangladešu konačno je uhapšen nakon 20 godina potrage. Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, konačno je završio u pritvoru nakon što su mu izdate tri poternice.

Portal BBC pružio je važne informacije o hapšenju i naknadnom zadržavanju opasnog krivolovca. Habib Talukder, dugo traženi, živeo je u šumama mangrova Sundarbanaca na granici između Indije i Bangladeša. Područje je poznato po domovima jedne od najvećih populacija bengalskih tigrova na svetu. Ova vrsta je ugrožena i procenjuje se da je u prirodi ostalo samo nekoliko hiljada.

Habib Talukder (50) započeo je svoju krivolovnu karijeru sakupljajući med. Upravo ga je boravak u šumi doveo do prvog napada na zaštićenog tigra. Profit koji je prikupio za ubistvo životinje nagovorio ga je da ponovi ovaj gnusni čin. I to sedamdeset puta.

Naknadno je prodao kosti, krzno, pa čak i meso tih zveri trgovcima na crnom tržištu. Posle toga, ova roba se prodavala u Kini i drugim delovima sveta. Policijski službenik Abdul Mannan rekao je da policija i šumski stražari godinama pokušavaju da uhapse Habiba Talukdera zbog njegovog krivolova.

Prema dostupnim informacijama, osumnjičeni je konačno priveden u subotu ujutro nakon dvadeset godina u bekstvu .

Šef lokalne policije Saidur Rahman rekao je da im je trebalo toliko vremena da ga uhvate jer je on živeo pored šume. Svaki put kad bi se policajci pojavili u okolini, čovek je pobegao.

Bengalski tigrovi su među velikim mačkama. Dobrotvorna organizacija VVF objavila je prošle godine podatke koji sugerišu da je nakon brzog pada broja ugroženih tigrova poslednjih decenija konačno došlo do blagog povećanja njihovog broja.

Populacija bengalskog tigra pala je na rekordnih 106 od 440 u 2015. Od 2019. broj tigrova popeo se na 114. zbog intervencija protiv krivolova u regionu.Tigar je nacionalni simbol Indije. Njegova zaštita od krivolova neophodna je za njen opstanak.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading