PROVERENO NAJBOLJI LEK Posle pijanstva ovi saveti će vam pomoći da se brzo oslobodite mamurluka!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Svi imaju različite načine za nošenje s mamurlukom, bilo da je reč o jutarnjem džogiranju kako bi iznojili sve toksine ili o konzumiranju džank fuda i ogromne količine masti. S dolaskom toplijeg vremena i godišnjih odmora i popuštanjem epidemioloških mera, sigurno ćete idućih sedmica biti u potrazi za savršenim lekom za mamurluk.

Čitatelji LADbible-a otkrili su svoje proverene recepte za borbu sa mamurlukom, a ovo su neki od njih:

Sauna

Čitalac Aleks Limkitirat tvrdi da je najbolji lek za mamurluk sauna. "Pojedite kvalitetan obrok i otiđite u saunu. Više se nećete osećati mamurno, garantujem", napisao je.

Kalorijska bomba

"Pojedite 20 pilećih medaljona, veliki sendvič i milkšejk od banane", savetuje Hari Rajmer.

"Tost, slanina, jaje, kobasica", kratko je poručio Alfred Koksi.

Kokteli

"Ponekad popijem kriglu u koju nalijem pola kokakole i pola soka od narandže. Još jedan sjajan trik je sok od kaktusa", kaže Ris Salisberi.

Klin se klinom izbija

"Samo nastavite da pijete", savet je Metjua Morgana.

Voda i dobar doručak

"Pre sam imao katastrofalne mamurluke, ali sada popijem pola litra vode pre spavanja. Iduće jutro pojedem kalorični doručak i mamurluka više nema", kaže Dagle Hamilton.

Obrok pre ispijanja alkohola

"Hrana usporava apsorpciju alkohola u krvotok i ubrzava proces kojim telom razgrađuje alkohol. To znači da će nivo alkohola u krvi biti viši i brže će se povećavati ako pijete na prazan stomak. Dakle, ako pre ispijanja alkohola ne jedete brže ćete se osećati pijani, a veće su šanse da ćete doživeti druge negativne učinke poput crvenila, mučnine i glavobolje", rekla je lekarka Ketrin Basford.

Pritom nije bitno za kakvu ćete se hranu odlučiti, već samo da nešto pojedete.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading