POŠAST U AMERICI Ptice u i oko Vašingtona misteriozno oslepele i umiru, niko ne zna šta se dešava!
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

 

Tajanstveno, neobičan broj slepih ptica umire u i oko Vašingtona , prema izjavama vlasti.

Ostaje nejasno zbog čega su ptice oslepele, a takođe niko ne zna koji je razlog smrti ovih ptica.

Prema Odeljenju za divlje životinje iz Virdžinije, većina izveštaja o tom pitanju dolazi iz Arlingtona, ali su takođe dobili obaveštenja iz Merilenda i grada Vinčester u dolini Šenandoa.

Prema nagađanjima na mreži, problem bi mogle da izazovu biljke koje su poprskane pesticidima, a zatim ih ptice pojedu. Korisnici interneta čak će donekle reći da iza toga mogu stajati 5G tornjevi.

Vlasti su objavile izjavu o slijepim i umirućim pticama

Policija za zaštitu životinja i ured za upravljanje divljim životinjama okruga Fairfak primili su povećan broj prijava za bolesne i mrtve ptice širom okruga Fairfak. Druge agencije i lokaliteti širom regiona i države prijavljuju slična pitanja.

Mnogi od izveštaja uključuju obične sojke, ali i druge vrste su dokumentovane u okrugu Fairfak. Izgleda da su većina pogođenih ptica maloletne. Simptomi uključuju neurološka oštećenja, slabost i infekcije očiju (iscedak, kore i otok očiju). Zabeležene su i mnoge druge ptice nakon pronalaska mrtvih.

Odeljenje za divlje životinje iz Virdžinije aktivno istražuje ovo pitanje i sarađivalo je sa lokalnim kooperantima, uključujući naše odeljenje, lokalnim veterinarima i rehabilitatorima divljih životinja, kako bi predali uzorke umrlih ptica u laboratoriju za dijagnozu zdravlja divljih životinja. Čekamo ove dijagnostičke rezultate koji će, nadamo se, osvetliti trenutnu situaciju.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading