Novac je samo energija, ako ove stvari uradite kako treba postaćete pravi magnet za bogatsvo
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Poput mnogih drugih, i vas su verovatno učili da gledate na novac kao opipljivi resurs koji boravi u vašem džepu ili bankovnom računu. Koristite ga da bi platili račune, kupili proizvode, usluge i podržali vredne plemenite svrhe.

Kad vam je potrebno više novaca, verovatno činite ono što čini većina ljudi, poduzimate određene radnje koje će vam doneti više novaca, kao što je raditi više sati, zatražiti od šefa za povišicu, ili čak prodati nešto što posedujete.

Ono što možda ne shvatate je da možete privući novac u svoj život i na jednostavnije načine, jednostavno promenom načina na koji razmišljate o novcu i obilju. Radi se o Zakonu Privlačenja.

Ovaj članak će podeliti sa vama neke od najvećih grešaka koje ljudi rade kad pokušavaju koristiti Zakon privlačenja radi privlačenja novca u svoj život i ponuditi nekoliko predloga kako da ih popravite ako shvatite da i sami činite te greške.

Održavanje stanja uma usmerenog na manjak i borbu

Prema vašem životnom iskustvu, da li biste rekli da je redovno dobijanje novca lagano ili teško? Drugim rečima, da li morate teško raditi da bi dobili novac kako bi pokrili svoje životne troškove ili vam novac nekako dolazi bez napora?

Razmislite o tome temeljno, jer prema tim pitanjima možete otkriti nešto vrlo važno: vaš generalni stav prema novcu i bogatstvu. Gledajući svoja vlastita životna iskustva, možete odmah videti da li imate stanje uma okrenuto bogatstvu ili manjku.

Vaše stanje uma kreira vaše iskustvo

Zakon privlačenja je aktiviran vašim stanjem uma – drugim rečima, ono na što redovno mislite, verujete i osećate. Evo kako to radi: vaše misli kreiraju vaše emocije. Vaše emocionalno stanje emituje određenu energiju u svemir, a svemir vam vraća tako da vam šalje iskustva i situacije koje rezonuju sa vašim emocionalnim stanjem. Kad stalno razmišljate pozitivno i osećate se pozitivno, sve vam u životu nekako ide lakše i teče lakše, uključujući i novac. Kad vam misli i emocije često naginju na negativnu stranu, imaćete više problema, nazadovanja i finansijskog manjka u svom životu. Vaša uverenja su takođe vrlo bitna. Ono što verujete stvara strukturu onoga što je moguće za vas. Ako verujete da morate marljivo raditi da bi imali puno novaca, kreiraćete upravo takvo iskustvo za sebe. Ako verujete da ne zaslužujete više od određene količine novaca, blokiraćete ga da dolazi. Koja god vaša verovanja bila, ona su vaša ISTINA i na podsvesnom nivou ćete kreirati dokaze koji će potvrditi tu istinu iznova i iznova, dok ne naučite obavljati stvari na drugačiji način.

Fokusiranje na ono što nemate

Da li ste ikad proživljavali agoniju radi nestašice sa novcem? Da li ste se opsesivno brinuli oko toga da nećete biti u stanju platiti račune ili kupiti nešto što želite? Verovali ili ne, vi ste verovatno kreirali tu situaciju takvim ponašanjem.

Znamo da je manjak stanje u kojem nemate nešto što želite – drugim rečima, nedostatak nečega. Ali nedostatak nečega što bi vas moglo iznenaditi. Manjak nije nedostatak novca, zdravlja ili ljubavi. To su samo simptomi manjka. U svojoj srži, manjak je jednostavno manjak ENERGIJE. Kad se svede na to, sve je energija. Kad god osećate manjak nečega, to je dokaz da prekidate prirodni tok energije u svojem životu.

Kad god brinete o svojoj finansijskoj situaciji, kad god se mučite oko manjka novca, ili se osećate stresno oko plaćanja računa, privlačite još više tog doživljaja u svoj život.

Fokusirajte se na ono što IMATE i ono što ŽELITE

Može izgledati neverovatno teško fokusirati se na pozitivno kad vam u životu ne cvataju ruže, ali neophodno je pronaći način da to uradite. Kad se fokusirate na dobre stvari koje već imate i mislite na ono što želite na pozitivan način, ne možete a da ne privučete više takvih stvari u svoj život.

Postoje brojni načini kako možete početi fokusirati svoje misli na ono što imate i želite. Započnite dnevnik zahvalnosti i zapišite svaki dan nekoliko stvari na kojima ste zahvalni. (Savet: čak i ako te stvari nisu direktno povezane sa novcem, one i dalje mogu proizvesti pozitivnu energiju i privući više dobrih stvari u vaš život što uključuje i novac.) Takođe, možete zamišljati da imate novac i zamišljati kako sa lakoćom plaćate sve svoje račune. Što se više fokusirate na takve stvari, one će se više pojavljivati i u vašoj fizičkoj stvarnosti.

Privlačenje manjka sa negativnim emocijama

Fokus na manjak i borbu je dovoljno destruktivan, ali moguće je i pogoršati stvar tako da ulivate snažne, negativne emocije u taj fokus. Razmišljajte o svojim emocijama kao o gorivu koje daje snagu svemu što manifestujete u svom životu. Kad se radi o novcu, da li često razmišljate o njemu u negativnom kontekstu? Strah, Anksioznost, Nemoćnost, Beznađe, Pesimizam, Sumnja, Frustracija, Briga, Ljubomora, Ozlojeđenost. Svaki put kad iskusite takve emocije, kreirate više manjka. Kako bi okrenuli manjak u obilje, morate izbegavati ulaganje u takve negativne emocije.

Kako sprečiti negativne emocije da kreiraju veći manjak

Ovo su dve stvari koje možete učiniti kako bi sprečili emocije da kreiraju više manjka u vašem životu:

1. Prvo, izbegavati uranjanje u osećaje kao što su oni navedeni gore je presudno. Kad god primetite da se počinjete osećati stresno i zabrinuto oko novca, odmah promenite svoj fokus na nešto drugo. Možete malo popričati sami sa sobom ako to pomaže, recite sebi nešto poput: Nema potrebe da se brinem oko nečega što ne mogu kontrolisati, tako da je bolje da se fokusiram na nešto zbog čega se osećam dobro.

2. Drugo, počnite slati više pozitivnih emocija prema svojoj finansijskoj situaciji. Čak i ako to znači malo fantazirati kako bi to postigli, morate usmeriti malo pozitivnih emocija kako bi privukli više obilja. Postoje mnogi načini da se to učini, ali jedan od efikasnijih je redovno korišćenje afirmacija poput: Ja stalno imam više nego dovoljno novaca za sve što mi treba. Nastavite to ponavljati iznova i iznova, dopuštajući sebi da se osećate samopouzdano i srećno oko toga da se vaše novčane potrebe ispunjavaju.

I za kraj, jedna takođe dobra ideja kad primetite da se počinjete osećati zabrinuto ili uplašeno u pogledu finansijske situacije. U takvim situacijama odmah promenite fokus i recite:

UVEK imam dovoljno novca za SVE što mi treba.

Kada počnete svaki dan menjati svoj fokus od negativnih prema pozitivim emocijama, trebali bi primetiti kako se vaša finansijska situacija popravlja i kreće nabolje.

Mogli biste primiti neočekivani ček u pošti, mogli bi dobiti bonus na platu na poslu ili čak primetiti da dobijate više neočekivanih darova ili popusta. To su dobri znakovi da vaš pristup pali! Nastavite zamenjivati negativne emocije pozitivnima kad god je to moguće i nastaviće se tok pozitivne energije – što će inspirirati veće i veće promene u vašem životu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading