Pet zabluda o životu posle smrti: Gde svi grešimo kada nas voljena osoba napusti?
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

U ovom članku raspravljam o pet najčešćih zabluda, detaljno objašnjavajući zašto greše i kako izgleda istina koju otkrivam u svom istraživanju, piše Joakuin Kamara, španski psiholog i terapeut, istraživač života posle života (prevela Magdalena Gorostiza).

1. Žalovanje zbog voljene osobe sprečava ih da odu

To su često ponavljane reči ljudima koji dožive oplakivanje: „Ne plačite jer ga ne puštate da ode u svetlost". Ovo je potpuno pogrešna teorija. Oni koji dublje proučavaju život posle smrti, znaju da ih plakanje za voljenom osobom uopšte ne zaustavlja niti sprečava da krenu napred, jer tamo gde su (astralni nivo) vrlo dobro razumeju naš bol, ali ni na koji način je ne sprečava da sprovede svoj plan. Dakle, kada se ožalošćenoj osobi savetuje da suzdrži bol davanjem takvih predloga, on ne samo da je prevaren, već i produbljuje osećaj gubitka, jer je plač preporučljiv i ne treba ga izbegavati.

2. Kada umremo, stičemo nove resurse znanja

Posle dezinkarnacije, svi prelazimo na sledeću ravan svesti koja se naziva astralna. Tamo zadržavamo ličnost, znanje, emocije, pa čak i vezanost za ljude ili fizičke predmete. Dakle, ne postajemo mudriji, ali ostajemo takvi kakvi smo bili na Zemlji, osim što dobijamo dokaz da smrt ne postoji. Posle nekog vremena, kada napustimo astralni nivo i dostignemo duhovni svet, imamo više znanja kao duša, ali to znanje će uvek biti ograničeno na nivo naše duhovne evolucije. .

3. Posle smrti, odmah se ponovo okupljamo sa najmilijima koji su ranije umrli

Posle dezinkarnacije, svi idemo na astralni nivo. Međutim, svaka osoba dobija pristup podravni ili astralnom regionu koji je za nju prikladan zbog vibracija koje je akumulirao tokom čitavog fizičkog života na Zemlji. To znači da naše vibracije i vibracije naših preminulih voljenih ne moraju biti slične. Dakle, ovo ponovno povezivanje se ne dešava odmah. Čak i ako su svi istovremeno u istoj ravni, neće se povezati odmah. Ovo je jedno od najvećih razočarenja onih koji izvrše samoubistvo, verujući da će se odmah pridružiti voljenoj osobi. Pre ili kasnije, kada svi budemo na mentalnom planu (u duhovnom svetu), doći će do ponovnog povezivanja. To je uvek slučaj, bez izuzetka. 

Pet zabluda o životu posle smrti: Gde svi grešimo kada nas voljena osoba napusti?

Foto: Shutterstock

 

4. Postoje raj i pakao

Posle smrti nema ni raja ni pakla, iako nam tako često govore razne religije. Ono što postoji je astralna ravan sa sedam regiona različitih vibracija i svaka osoba prelazi na odgovarajući nivo u skladu sa svojim vibracijama. Najgušći pod-ravni (koji se nazivaju i „niski astralni nivoi“) su oni gde su vibracije niže.

Kada religije govore o paklu, njihova ideja se zasniva na tom području, iako verske teorije nisu slučaj. Oni koji su tokom života naneli jaku emocionalnu štetu sebi ili drugima, završavaju u avionu sa najnižim vibracijama, jer su ove negativne emocije i misli, akumulirane tokom života na Zemlji, ono što generiše ovu vrstu vibracija kod pokojnika. Iz tog razloga, nakon smrti, on završava u ovom delu. Međutim, tamo ga niko ne kažnjava i ne povređuje.

Tamo ga zadržava njegov unutrašnji bol i patnja. Međutim, pre ili kasnije svi napuste ovo mesto i nastavljaju svoj uspon prema višim podravnima. Dakle, kada religije govore o nebu, one misle na najviši astralni nivo ili uzastopne ravni nazvane „duhovni svet“ ili „mentalni plan“. Ali opet, oni nemaju nikakve veze sa onim što religije propovedaju.

To je definitivno mesto apsolutnog mira i prosperiteta, ali tamo nastavljamo da učimo, radimo i evoluiramo do sledeće reinkarnacije. nazvan „duhovni svet“ ili „mentalni plan“. Ali opet, oni nemaju nikakve veze sa onim što religije propovedaju. To je definitivno mesto apsolutnog mira i prosperiteta, ali tamo nastavljamo da učimo, radimo i evoluiramo do sledeće reinkarnacije. nazvan „duhovni svet“ ili „mentalni plan“.

Ali opet, oni nemaju nikakve veze sa onim što religije propovedaju. To je definitivno mesto apsolutnog mira i prosperiteta, ali tamo nastavljamo da učimo, radimo i evoluiramo do sledeće reinkarnacije.

5. Ako ima bilo kakve znakove ili kontakte sa voljenom osobom koja je preminula, to je zato što se ona ljuti na nas

Iako su kontakti između astralnog nivoa i fizičkog sveta vrlo česti, ponekad takva komunikacija zahteva vreme ili se uopšte ne odvija. Međutim, to što nema komunikacije ne znači da se voljena osoba izgubila ili ljutila na nas.

Nedostatak komunikacije je iz dva razloga: - Bez obzira na to koliko je vremena prošlo od smrti (to mogu biti dani, meseci ili čak nekoliko godina), emocionalni bol osobe koja ostaje na Zemlji često ometa kontakte, uzrokujući oni ne vide ili osećaju signale koji se šalju. Po pravilu, kada se emocije slegnu, takvi signali se čitaju bez ikakvog problema.

S druge strane, onima koji su preminuli takođe će trebati vremena da se prilagode novom mestu ili nauče da komuniciraju sa Zemljom, što dovodi do odlaganja kontakta. Duhovni vodič takođe može ometati ovu komunikaciju.

Pravila koja pomažu u razumevanju smisla našeg života na Zemlji

Kada se uspostave kontakti i iznenada se prekinu, to obično znači da se naša voljena osoba preselila na viši astralni nivo. Sa ovog novog mesta, kontakti su teži, jer čovek ima mnogo zadataka kojima treba da se posveti. Uprkos nedostatku kontakta, veza između duša ostaje netaknuta i još uvek ova osoba obraća pažnju na voljene koji ostaju na Zemlji.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading