Prodavao je kineske satove kao markirane, prevario nekoliko hiljada ljudi, a sada mu sledi...
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Nudio je satove poznatih svetskih brendova na prodaju putem Interneta po atraktivnim cenama. Problem je što su svi bili falsifikovani. Na ovaj način 29-godišnjak je prevario skoro šest hiljada ljudi, a vrednost njihovih gubitaka procenjena je na približno 1,1 milion.

Prevaranta su zaustavili policajci. Takođe su zatvorili skladište sa ostavljenom robom i pronašli još nekoliko stotina lažnih.

Policija je odlučila da pogleda internet prodavnicu satova poznatih, uglavnom švajcarskih kompanija.

"U našem asortimanu naći ćete markirane satove (ovde su se pojavila imena). Satovi koji se odlikuju visokim kvalitetom izrade, sinonim su za prestiž i eleganciju. Pružamo veliki izbor. U zavisnosti od očekivanja naših kupaca, možemo da ponudimo kupovinu satovi na pojasu ili na narukvici “- podstakao je opis Internet prodavnice, koji je takođe obezbedio besplatnu dostavu i dvogodišnju garanciju.

- Pažnju policajaca privukle su niske cene obično vrlo skupih, prestižnih proizvoda. Bili su nekoliko puta niži nego u drugim prodavnicama. Na primer, sat vredan 500 evra, košta 200. To je policajcima izgledalo sumnjivo.

Policija je pronašla vlasnika preduzeća i odvezle se do njega. Sa sobom su poveli advokata koji je robu trebalo da proveri na licu mesta. Zajedno sa vlasnikom otišli ​​su u skladište u kome se nalazilo nekoliko stotina različitih vrsta satova, ambalaže i sertifikata koji potvrđuju autentičnost robe. Veštak je takođe potvrdio sumnje policajaca. Ocenio je da su satovi falsifikovani i da su na njima ilegalno navedena imena proizvođača.

29-godišnjak je priveden. Roba je osigurana i odneta u policijski magacin. Policija je utvrdila da je muškarac pustio u promet oko šest hiljada komada lažnih satova. Prevareni klijenti izgubili su najmanje 1,1 milion evra. Osumnjičeni će biti odgovoran za stavljanje u promet robe obeležene registrovanim zaštitnim znakom, na koju nije imao pravo da se koristi, što mu je predstavljalo stalni izvor prihoda. Preti mu pet godina zatvora.

- Istraga je još u toku. Policijski službenici između ostalog utvrđuju odakle potiču falsifikovani satovi i koliko dugo se sprovodila ova kriminalna praksa.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading