MOMENTALNO JE DAO OTKAZ U BANCI I OTIŠAO U MANASTIR: 4 najvažnije lekcije koje je naučio od monaha, promenile su mu život zauvek
Foto: Youtube/Jayshetty

Džej Šeti je prvi put čuo indijskog monaha kada je imao 21 godinu, odslušao je govor koji ga je inspirisao i poželeo je da promeni život. Rano se zaposlio i radio u velikim finansijskim kompanijama. Radne mesece provodio je tamo, a svaki godišnji odmor u Indiji sa monasima. Na kraju je odlučio da da otkaz i tri godine živeo u manastiru.

Ustajao je u četiri sata ujutru, meditirao između četiri i osam sati, i ostatak vremena posvećivao pomoći lokalnoj zajednici. Džej je sada zvezda društvenih mreža, na kojima deli navike i misli monaha. Na YouTube kanalu ima skoro četiri miliona pratilaca.

"Monasi ne znaju čime se bavim, oni nisu na društvenim mrežama, retko imaju mobilne telefone. Oni kojima sam objasnio šta radim su puni podrške i drago im je što neko deli njihovu filozofiju sa ostatkom sveta", rekao je on.

Ovo su četiri najvažnije lekcije koje je naučio u manastiru!

1. Zahvalnost

Svakog dana, pronađite jednu stvar ili osobu zbog koje ste zahvalni i razmišljajte o tome na koji način obogaćuje vaš život.

2. Inspiracija

Umesto da se odmah uhvatite za mobilni telefon čim ustanete, posvetite par minuta tome da razmišljate o nečemu što vas inspiriše. To može da bude i neki citat, pesma koju volite...

3. Meditacija

Ne morate sedeti satima u lotus položaju, meditacija je i nekoliko minuta tokom kojih osluškujete sebe i svoje misli, proveravate kako se osećate i jednostavno se povezujete sa sobom, naročito ako vas stres i dnevne obaveze "ubijaju u pojam".

4. Kretanje

Znamo da je važno za zdravlje, varenje i imunitet, pa i dobru liniju, ali kretanje je itekako važno i za naš um. Krećite se, nije važno na koji način. Radite jogu, šetajte, ili igrajte kod kuće uz muziku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading