JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU: Turista u Kini ostao zaglavljen na staklenom mostu  nakon što je vetar odneo panele
Foto: Twitter/printscreen

Foto: Twitter/printscreen

 

 

Za svakoga ko je ikada prešao most ili stajao u zgradi poput CN Tauer u Torontu, sa staklenim podom ispod sebe, gde možete već da vidite svoju smrt unapred.

Koliko god se osećate prestravljeno, uvek ste relativno sigurni kada znate da je sigurno i da su šanse za pad neverovatno male. Međutim, jedan turista je doživeo najgori scenario u Kini i skratio sebi život za bar 20 godina.

U petak, 7. maja, most sa staklenim podom u odmaralištu na severoistoku kineske provincije Jilin ostao je bez više panela nakon što ih je snažna oluja oduvala. Vetrovi oko planine Piian u gradu Longjing, prema izveštajima, dostizali su više od 150 km na sat .

Neimenovani turista bio je na kratko zarobljen na mostu. Srećom, nakon što su mu pomogli vatrogasci, policija i drugi meštani, uspeo je da se "dovuče" na sigurno. Kasnije je prebačen u bolnicu i navodno je nakon incidenta dobio psihološko savetovanje.

Fotografije zatočenog muškarca podeljene su u kineskoj aplikaciji Veibo, gde je prikupila više od četiri miliona pregleda. "Upravo se zbog toga ne usuđujem da zakoračim na most", napisao je jedan korisnik, a drugi komentarišući, "Koliko često se most održava mehanički?"

Drugi je napisao: "Toliko sličnih mostova je izgrađeno poslednjih godina i veoma su popularni među turistima. Ali kako možemo osigurati njihovu bezbednost?"

U proteklih pet godina izgrađeno je ili je naručeno za izgradnju najmanje 60 sličnih mostova zbog njihove ogromne popularnosti na društvenim mrežama. Najviši se može naći u Zhangjiajie, sa 300m visokim, 430m dugim mostom između dve litice.

Odmaralište je privremeno zatvoreno nakon incidenta.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading